Τέσσερις νέοι αντιπρόεδροι προάγονται στο ΣτΕ με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Πρόκειται για τους συμβούλους Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο, Παναγιώτα Καρλή, Διομήδη Κυριλόπουλο και Κωνσταντίνο Κουσούλη

Σε προαγωγές τεσσάρων αντιπροέδρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας προχώρησε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωνσταντίνου Τσιάρα.

Ειδικότερα, στο Συμβούλιο της Επικρατείας προήχθησαν σε αντιπροέδρους οι σύμβουλοι Επικρατείας Ευθύμιος Αντωνόπουλος, Παναγιώτα Καρλή, Διομήδης Κυριλόπουλος και Κωνσταντίνος Κουσούλης.

Ο κ. Αντωνόπουλος είναι ο αρχαιότερος στην επετηρίδα και αρκετές φορές παραληφθείς κατά τις προαγωγές. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1984 και το 2004 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Από το δικαστικό σώμα θα αποχωρήσει τον Ιούνιο του 2023.

Η κυρία Καρλή είναι δεύτερη στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα και αυτή τον Ιούνιο του 2023. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1984 και το 2005 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Ο κ. Κυριλόπουλος είναι έκτος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2026. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1985 και το 2009 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας.

Ο κ. Κουσούλης είναι δέκατος στην επετηρίδα και θα αποχωρήσει από το δικαστικό σώμα τον Ιούνιο του 2025. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε τον 1986 και το 2010 προήχθη στο βαθμό του συμβούλου Επικρατείας. Σήμερα υπηρετεί ως διευθυντής του νομικού γραφείου της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ενώ επί σειρά ετών διατέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών Συμβουλίου της Επικρατείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα