«Τέτοιες πράξεις πλήττουν τη Δημοκρατία», είπε ο γ.γ. Θρησκευμάτων, για τον βανδαλισμό της Μητρόπολης Λάρισας

Άγνωστοι έγραψαν συνθήματα υπέρ των ομόφυλων στο χώρο έξω από την εκκλησία του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου

Με αφορμή το χθεσινό βανδαλισμό του Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου Λάρισας, όπου θα παρουσιάζονταν στο λαό η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γεώργιος Καλαντζής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η προσβολή που εκδηλώθηκε με τον βανδαλισμό του Ιερού Ναού του Αγίου Αχιλλείου πλήττει όχι μόνο τη θρησκευτική ελευθερία αλλά και την ελευθερία του λόγου. Αυτοί οι βανδαλισμοί αποτελούν, επίσης, βαθύ τραύμα για την Λάρισα και τους Λαρισαίους, καθώς ο Άγιος Αχίλλειος είναι ο πολιούχος και προστάτης της πόλης, αλλά και για ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας. Τέτοιες πράξεις, απολύτως καταδικαστέες, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή αλλά και το αναφαίρετο δικαίωμα μιας Δημοκρατίας να διαλέγεται με όλους μέσα σε κλίμα σεβασμού».

Τι συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα της Κυριακής κληρικοί και πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, για την Θεία Λειτουργία. Άγνωστοι με σπρέι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού γράφοντας συνθήματα, εν όψει της ανάγνωσης της συνοδικής εγκυκλίου για το θέμα του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Οι βάνδαλοι έγραψαν συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του Μητροπολίτη Λαρίσης, Ιερώνυμου προσωπικά

larisa-vandalismos2

 

larisa-vandalismos3

 

larisa-vandalismos4

 

larisa-vandalismos5

 

Σύμφωνα με το onlarissa.gr η απάντηση που έδωσε ο Μητροπολίτης Λάρισας, Ιερώνυμος, ήταν «δεν φοβόμαστε. Ο Θεός να τους συγχωρέσει.

Σημειώνεται ότι ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα