«Θα σας πω μια ιστορία»

Συναυλία από τον Καλλιτεχνικό και Πολιτιστικό Σύλλογο «Τροβαδούροι Κηφισιάς»

Ένας από τους παλαιότερους συλλόγους με σημαντική προσφορά στα μουσικά και πολιτιστικά δρώμενα της Κηφισιάς από το 1979 γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας του στον Πολιτισμό παρουσιάζοντας το σημαντικό έργο της συνθέτριας Πηγής Λυκούδη στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς (Διονύσου &Μυρσίνης 2) την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 ώρα 19:30, με ελεύθερη είσοδο.

«Ανήσυχος περπατάς, νιώθεις την ανάγκη κάτι να γεννηθεί…

Δεν θυμάσαι ακριβώς πότε έγινε η σύλληψη.

Από ποιο πόνο, ποια χαρά, από ποιο ηλιοβασίλεμα, ποια δύση…

Όμως θυμάσαι ποιο χέρι κράταγες, ποιο χέρι σε κρατούσε… και έτσι ξεκινά η ιστορία μας…» Π.Λ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια από γνωστές ενότητες και κύκλους τραγουδιών της Πηγής Λυκούδη, πάνω στη μελοποιημένη ποίηση καθώς και άλλων Ελλήνων συνθετών όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Δ. Σαββόπουλος, κ.ά.

Τα τραγούδια που θα ακουστούν είναι σε ποίηση ή στίχους των Ναζίμ Χικμέτ, Ν. Βρεττάκου, Γ. Ρίτσου, Γ. Σεφέρη, Γ.Σουρή, Μ. Χατζιδάκι, Ν. Γκάτσου, Λ. Παπαδόπουλου , Γ. Ιωαννίδη, Α. Θωμόμουλου, Γ. Θεοδωράκη, Μ. Ξυδούς,Π. Λυκούδη και Ν. Κανέλλη – Ξ. Δικαίου.

Η συναυλία διανθίζεται με ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Γράμμα στο γιο μου  κι ένα άστρο» της Μαρίας Λαμπαδαρίδου – Πόθου.

Γεωργία Αγγέλου

Συμμετέχουν  δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες: Η Γεωργία Αγγέλου με την πλούσια σε ηχοχρώματα αισθαντική φωνή της και η Μαρίνα Βολουδάκη με την απέριττη, γεμάτη εσωτερικότητα ερμηνεία της.

Μαρίνα Βολουδάκη

Με τη συνθέτρια στο πιάνο συμπράττουν δύο σολίστες μουσικοί: Ο Σταύρος Παργινός (Τσέλο) και ο Δημήτρης Νάσσιος (Κιθάρες).

Διαβάστε επίσης