«Θα συμβάλλουμε για να γίνει το γήπεδο της ΑΕΚ»

Η περιφέρεια Αττικής έχει εκφράσει εδώ και κάποιους μήνες την απόφασή της να χρηματοδοτήσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, με τον Γιάννη Σγουρό να τονίζει ότι θα γίνει ό,τι χρειαστεί για να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το έργο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «ΒΗΜΑ FM», ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι από το 2009 η «Ένωση» μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία Αττικής να συμβάλλει στην ανέγερση ενός νέου γηπέδου για τον σύλλογο. Εξάλλου, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι το γήπεδο πρέπει να γίνει, ώστε να αναβαθμιστεί ο δήμος της Ν. Φιλαδέλφειας και να έχουν δουλειά τα γύρω καταστήματα.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Γ. Σγουρός:

«Η ΓΓ Αθλητισμού, επί σειρά ετών, χρηματοδοτούσε τα αθλητικά και ερασιτεχνικά σωματεία και δημιουργούσαν μαζί με τους δήμους τις αθλητικές υποδομές και εγκαταστάσεις. Τώρα, όμως, η ΓΓ Αθλητισμού δεν έχει μαντίλι να κλάψει. Το 2009 είχε έλθει η Τοπική Αυτοδιοίκηση με την ερασιτεχνική ΑΕΚ και είχαν ζητήσει από τη Νομαρχία Αττικής να συμβάλλει στη ανέγερση του γηπέδου, διότι το παλιό το είχε γκρεμίσει ο κ. Γρανίτσας σε μία βραδιά. Εκεί, είναι πέντε δήμοι, εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας και νέα παιδιά.

Το γήπεδο πρέπει να γίνει. Και γι’ αυτό ήρθε η δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας με την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και παράγοντές της για επιβεβαίωση αν θα συμβάλλουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια. Εμείς, είχαμε πάρει ομόφωνη απόφαση ως νομαρχιακό συμβούλιο. Την ακυρώσαμε, αλλά δεν κλείσαμε τον κωδικό, έχοντας την ελπίδα ότι η ΑΕΚ θα ξαναβρεί το δρόμο της και ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας θα προχωρήσει. Είναι αναπτυξιακό έργο, αφορά χιλιάδες νέους και μια ιστορική ομάδα που φέρνει τις ρίζες της. Εμείς, με το δήμο συνεργαζόμαστε και την Ερασιτεχνική ΑΕΚ και όχι με την εταιρεία ή άλλα που ακούγονται, βεβαίως υπάρχει πρόεδρος ισχυρός στην ποδοσφαιρική ομάδα.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μελέτη και γίνει η τροποποίηση με το νόμο και γίνουν αθλητικές εγκαταστάσεις, θα συμβάλλουμε στις υποδομές σε συνεργασία με το δήμο και σε ό,τι άλλο χρειαστεί, προκειμένου να γίνει το γήπεδο και να στεγαστεί το ιστορικό σωματείο και να επωφεληθούν οι πολίτες, διότι είναι ένα αναπτυξιακό έργο. Είμαι από τη Νέα Σμύρνη, Μίλωνας στο μπάσκετ και Πανιώνιος στο ποδόσφαιρο. Ξέρουν τι γίνεται κάθε Σαββατοκύριακο. Συρρέει κόσμος, τα μαγαζιά δουλεύουν. Αυτό (στη Νέα Φιλαδέλφεια) το νέκρωσαν. Αυτά δεν είναι αποφάσεις προσωπικές, έχουν εγκριθεί από το περιφερειακό συμβούλιο».

Διαβάστε επίσης