ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: “Είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αναδοχή”

“Η αναδοχή παιδιών και από ομόφυλα ζευγάρια είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”. Αυτό ανέφερε σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης ο Θανάσης Θεοχάροπουλος, ο οποίος είχε ταχθεί από την πρώτη στιγμή ανεπιφύλακτα υπέρ της ρύθμισης για την αναδοχή από όσους έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης, είτε είναι ομόφυλα, είτε ετερόφυλα ζευγάρια.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισε επίσης: «Δεν δέχομαι τη θεωρία ότι την κοινωνία την αφορούν μόνο τα ζητήματα της οικονομίας και όχι ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ούτε ότι η κοινωνία είναι ανέτοιμη. Ανέτοιμη ήταν και στον πολιτικό γάμο και όμως ο πολιτικός γάμος το 1982 προχώρησε. Και, δυστυχώς, η ηγεσία της Ν.Δ., όπως και των ΑΝΕΛ, είναι κατώτερη των περιστάσεων. Η ρύθμιση είναι μια αυτονόητη αλλαγή και ισχύει στα περισσότερα σύγχρονα ευρωπαϊκά κράτη. Να ισχύσει και στη χώρα μας. Ακούω μια επιχειρηματολογία που έρχεται από το παρελθόν και η οποία βασίζεται σε υποκρισίες και αναπαράγει τα συντηρητικά ανακλαστικά της κοινωνίας. Πρέπει επιτέλους στην προοδευτική παράταξη να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι οι θέσεις μας είναι προοδευτικές».

Για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση της Φώφης Γεννηματά για εκλογές, ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι η χώρα χρειάζεται εθνική συνεννόηση, καθώς δεν υπάρχει λύση με μία λογική «φύγε εσύ – έλα εσύ». «Ζητήσαμε το λεγόμενο “ολιστικό σχέδιο” να μην είναι ένα κυβερνητικό σχέδιο, όπως αυτή τη στιγμή γίνεται, αλλά να συζητηθεί με τα κόμματα και με την κοινωνία, για να είναι ένα εθνικό σχέδιο για την επόμενη μέρα. Σε όλα αυτά δεν έχουμε καμία απάντηση. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιδιώκει την εθνική συνεννόηση, ο μόνος τρόπος είναι να την επιβάλει ο ελληνικός λαός».

Όσον αφορά στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, για συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Θεοχαρόπουλος σχολίασε: «Οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να συνεργάζονται με την εθνικολαϊκιστική δεξιά των ρατσιστικών θέσεων, το μήνυμα του κ. Μπούλμαν έπρεπε να έχει αποδέκτη τον ΣΥΡΙΖΑ».

Διαβάστε επίσης