Θεοδωρικάκος – Κεραμέως: Εκατέρωθεν «καρφιά»…

Έτοιμος για όλα τα ενδεχόμενα δηλώνει ο υπουργός Εσωτγερικών που έχει να αντιμετωπίσει και την ενορχηστρωμένη-από τον Καρτερό-επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ

Μεγαλώνει το ρήγμα στις σχέσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου και της Νίκης Κεραμέως, μετά το κάζο με τις μάσκες στα σχολεία. Παρά την προσπάθεια που έχει γίνει από όλες τις πλευρές να σκεπαστεί ο θόρυβος που ξέσπασε και να στραφούν αλλού τα βλέμματα των πολιτών με τη βοήθεια και του «Ιανού», του μεσογειακού κυκλώνα που έπληξε κυρίως τις περιφέρειες Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων. Η προσπάθεια φυσικά δεν αφορά τους δύο πρωταγωνιστές της κόντρας, τον Τάκη Θεοδωρικάκο και τη Νίκη Κεραμέως.

Ο υπουργός Εσωτερικών νιώθει πως υφίσταται χτυπήματα κάτω από τη μέση και, αν και κλινήρης, απέστειλε σαφή μηνύματα προς το υπουργείο Εσωτερικών, πως «την επικοινωνία τη γνωρίζω καλύτερα από τον καθένα στην κυβέρνηση». Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε τα πτυχία που έχει στην πολιτική, τόσο στην ΚΝΕ, όπου υπήρξε γραμματέας, όσο και δίπλα στον Κώστα Λαλιώτη. Πτυχία που τον βοήθησαν να αντιμετωπίσει τη λυσσαλέα επίθεση του Θανάση Καρτερού στη μεγάλη κόντρα ΤσίπραΜητσοτάκη ενάμιση χρόνο πριν από την τριπλή εκλογική νίκη της Ν.Δ.

Ήδη η ΚΕΔΕ –που ανέλαβε να υλοποιήσει την εντολή Θεοδωρικάκου με τις μάσκες– μέσω του προέδρου της, του δημάρχου Τρικαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ξεκαθάρισε ότι δεν ευθύνεται το υπουργείο Εσωτερικών και η ΚΕΔΕ. Ο κ. Παπαστεργίου δήλωσε πως «ενημερώσαμε το υπουργείο Υγείας για τις μάσκες-τέρας, αλλά δεν πήραμε καμία απάντηση». Η δήλωση Παπαστεργίου ήταν απάντηση στη δήλωση της Κεραμέως ότι «οι μάσκες παραδόθηκαν και αυτό έγινε προφανώς σε συνεννόηση του υπουργείου Εσωτερικών με την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων».

Να στρέψει αλλού το ενδιαφέρον

Μετά τις μεγάλες καταστροφές στις περιφέρειες Θεσσαλίας και Ιονίων Νήσων, ο Τάκης Θεοδωρικάκος γνωρίζει πολύ καλά ότι θα δεχθεί πίεση όχι μόνο από τις δύο περιφέρειες για γρήγορες κινήσεις και άμεσες δράσεις, αλλά και από την αντιπολίτευση, καθώς ξέρει πολύ καλά ότι τον έχουν στοχοποιήσει από την Κουμουνδούρου.

Ήδη από τον ανασχηματισμό στη σκιώδη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τάκης Θεοδωρικάκος κατανοεί ότι το δίδυμο Κώστα Ζαχαριάδη και Παύλου Πολάκη –μπορεί να μην ταιριάζουν τα χνώτα τους– πρέπει να συνεργαστεί για να εκτελέσει τις εντολές του Θανάση Καρτερού, ο οποίος έχει αναγάγει την προσωπική του κόντρα με τον Θεοδωρικάκο σε υψίστης σημασίας για τα δύο κόμματα. Ήδη με τις μάσκες ξεκίνησε η πίεση προς τον υπουργό Εσωτερικών και ο Ζαχαριάδης εμφανίστηκε στον αέρα φορώντας μία μάσκα που μοιράστηκε στα σχολεία για να λάβει την απάντηση ότι είναι «επαγγελματίας ψεύτης και συκοφάντης».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα