Θετική στον κορωνοϊό και η Τζιλ Μπάιντεν

Στη Νότια Καρολίνα θα παραμείνει η πρώτη κυρία των ΗΠΑ - Θα πάρει το χάπι Paxlovid

Η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στην COVID-19, σύμφωνα με το γραφείο της. «Της έχει συνταγογραφηθεί ένα πρόγραμμα με Paxlovid και, ακολουθώντας τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί από τους άλλους για τουλάχιστον πέντε ημέρες», ανέφερε ο εκπρόσωπός της.

Η Τζιλ Μπάιντεν είχε βγει αρνητική σε τεστ κορωνοϊού τη Δευτέρα, σε τακτικό τεστ που διενέργησε, αλλά στη συνέχεια, το απόγευμα, άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα. Βγήκε ξανά αρνητική σε τεστ, τύπου rapid, όμως το PCR (μοριακό) που έκανε ήταν θετικό. Έχει λάβει δύο δόσεις εμβολίου και δύο ενισχυτικές, ενώ έχει ως τώρα εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Θα μείνει σε ιδιωτική κατοικία στη Νότια Καρολίνα και θα επιστρέψει στην Ουάσιγκτον μετά από δύο διαδοχικά αρνητικά τεστ.

Η πρώτη κυρία Τζιλ Μπάιντεν βρέθηκε θετική στην COVID-19 ενώ έκανε διακοπές στη Νότια Καρολίνα με τον Πρόεδρο Μπάιντεν, ο οποίος διαγνώστηκε με την ασθένεια νωρίτερα και πήρε το χάπι Paxlovid ενώ παρέμενε σε καραντίνα. Μάλιστα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ βγήκε εκ νέου θετικός αργότερα, αφού είχε ξεπεράσει την αρχική μόλυνση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα