Θύμα κυκλώματος που “στήνει” πλειστηριασμούς η σύζυγος του Γιάννη Πλούταρχου

Θύμα κυκλώματος που «στήνει» πλειστηριασμούς στο οποίο κεντρικό ρόλο έχει γνωστός συμβολαιογράφος που έχει μπει και στο στόχαστρο διαφόρων συλλογικοτήτων κατά των πλειστηριασμών, καταγγέλλει ότι έχει πέσει η σύζυγος του γνωστού τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχου.

Η Μαρία Παπαδοπούλου, σε μήνυση που κατέθεσε μέσω του δικηγορικού γραφείου του κ. Γ. Γλύκα στην Εισαγγελία Πειραιά, περιγράφει μια σειρά μεθοδεύσεων, προκειμένου το σκάφος του ζεύγους «Saint George» να καταλήξει στα χέρια του συμβολαιογράφου και μάλιστα με τίμημα πολύ χαμηλότερο της εμπορικής του αξίας. Το συγκεκριμένο σκάφος, που ανήκει στην εκπροσωπούμενη από τη σύζυγο του Γ. Πλούταρχου εταιρεία πλοίων αναψυχής Σφαίρα ΝΕΠΑ, είχε δεσμευθεί το 2010 από το ΣΔΟΕ, στο πλαίσιο ελέγχου για φοροδιαφυγή.
Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει αποδεσμευθεί (απαραίτητη προϋπόθεση για να εκπλειστηριαστεί), βγήκε στο «σφυρί» το 2016 λόγω χρεών της ιδιοκτήτριας του σκάφους εταιρείας σε τράπεζα στην οποία είχε υποθηκευθεί αντί ποσού 1.430.000 ευρώ. Στην απάτη η μηνύτρια εμπλέκει και υπαλλήλους της τράπεζας Σύμφωνα με πληροφορίες της Real, στην Εισαγγελία Πειραιά έχει ήδη ξεκινήσει σχετική προκαταρκτική έρευνα και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκαν να καταθέσουν οι πρώτοι μάρτυρες.

Η μηνύτρια, Μαρία Παπαδοπούλου υποστηρίζει ότι η διαδικασία ήταν «στημένη» από τον συμβολαιογράφο, στον οποίο και τελικώς κατακυρώθηκε το «Saint George», και μάλιστα ότι είχε βοήθεια και από υπάλληλο της τράπεζας.. Όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά, τον πλειστηριασμό διενήργησε συνεργάτης του συμβολαιογράφου, αν και βάσει του νόμου στους πλειστηριασμούς δεν μπορούν να μετέχουν άτομα που εμπλέκονται σε αυτούς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα