Τι δεν θα ανοίξει έως τις 7 Ιανουαρίου

Τα σίγουρα «λουκέτα» για τις γιορτές ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.

«Συμπληρώνεται ένας μήνας από το δεύτερο καθολικό lockdown που βοήθησε στην τιθάσευση του φαινομένου. Όμως η μείωση των κρουσμάτων είναι αργή σε σχέση με αυτό που αναμέναμε», σχολίασε ο Στέλιος Πέτσας στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Ο αριθμός των νοσηλευομένων παραμένει υψηλός στους 4.008 συνανθρώπους μας», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε πως υπάρχει ακόμα πίεση στο ΕΣΥ. «Επειδή η προστασία της Δημόσιας Υγείας δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά ο ρυθμός επάνοδος στην καθημερινότητα θα είναι πιο αργός και πιο ασφαλής», σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας.

Έτσι μέχρι τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξουν: σχολεία, εστίαση, ψυχαγωγία, αθλητικές δραστηριότες, δικαστήρια, χιονοδρομικά κέντρα.

Επίσης, ανακοίνωσε πως παρατείνεται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ νομών, όπως και οι μετακινήσεις τη νύχτα ενώ συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι την παραπάνω ημερομηνία οι ρυθμίσεις για την ατομική άθληση.

Για τα κομμωτήρια και το λιανεμπόριο θα γίνουν νέες ανακοινώσεις, πρόσθεσε, μέσα στην εβδομάδα. «Ας φροντίσουμε με τη συμπεριφορά μας να ρίξουμε το επιδημιολογικό φορτίο για να κερδίσουμε χρόνο», συνέστησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία σχολίασε: «Υπάρχει μία συζήτηση για τα θέματα αυτά.
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι η ψυχαγωγία και ο Πολιτισμός είναι θέματα που μας απασχολούν. Όσον αφορά στην ψυχαγωγία δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. Εδώ θα μπορούσε να κατηγοριοποιήσει κανείς θέματα όπως η νυχτερινή διασκέδαση και τα σινεμά. Υπάρχει μία συζήτηση και θα απασχολήσει και την επιτροπή των ειδικών και την κυβέρνηση το θέμα των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων. Επομένως μαζί με τις ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, τις εκκλησίες και τα κομμωτήρια θα έχουμε ανακοινώσεις προς το τέλος της εβδομάδας».

Σε ερώτηση αν ανοίξει το λιανεμπόριο αν θα συνεχίσουν να ισχύουν τα SMS ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Είναι σχεδόν βέβαιο. Τα SMS θα συνεχίσουν να ισχύουν γιατί όπως είδατε είναι πάρα πολλοί τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας οι οποίο θα παραμείνουν κλειστοί».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα