«Τη λύση στην κρίση θα τη δώσουμε εμείς», λέει ο Τσίπρας

Στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας πως «εμείς το μόνο χρέος που αναγνωρίζουμε είναι το χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό που πρέπει να ζει με αξιοπρέπεια και όχι το χρέος απέναντι στη διεθνή τοκογλυφία».

«Ξέρουμε ότι θα μας απειλήσουν. Ξέρουμε ότι θα μας πουν ότι θα σας κόψουμε τη χρηματοδότηση. Θα πυροβολήσετε τα πόδια σας», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Η χρηματοδότηση πηγαίνει κατευθείαν για να πληρώνει τους τόκους και τα χρεολύσια. Και κυρίως το λέμε στην κ. Μέρκελ που έχει εκλογές. Και βεβαίως εκεί δεν έχει αντίπαλο. Εδώ είναι ο αντίπαλός της. Εσείς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλός της».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας είπε πως η λύση δεν θα έρθει ούτε από τον βορρά, ούτε από την ανατολή, ούτε από τη δύση αλλά τη λύση θα τη δώσουμε εμείς αφού πούμε ένα μεγάλο όχι στις κυβερνήσεις της καταστροφής. Οπως εκτίμησε, η ετοιμόρροπη μνημονιακή κυβέρνηση δεν θα αντέξει, θα πέσει και μάλιστα με πάταγο σημειώνοντας πως ο πολιτικός τους χρόνος τελείωσε. Εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, οδήγησαν την ελληνική κοινωνία σε εξαθλίωση, είπε και συμπλήρωσε ότι δεν θα τους αφήσει ο λαός όχι εμείς να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Μάλιστα χαρακτήρισε κυνικούς τρομοκράτες τους τεχνοκράτες της τρόικας καθώς, όπως ανέφερε, ζητάνε απολύσεις με τη σέσουλα λες και μετράνε στραγάλια, όχι ανθρώπους και ζητάνε ανθρωποθυσίες που σε τίποτα δεν θα συμβάλουν στο να αντιμετωπίσουμε το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας και να βγούμε από την κρίση. «Αλλά έχουμε έναν πρωθυπουργό που μαζί με τη νέα του συνιστώσα, το μνημονιακό κόμμα του κ. Βενιζέλου, ως άλλοι Νέρωνες κάθονται από μακριά και βλέπουν την καταστροφή. Αλλά έχουν φτάσει σε ένα σημείο παραλογισμού», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης