Τι ψάχνει για το Rich η Αστυνομία

Μνήμες από το παρελθόν ξύπνησαν στους αξιωματικούς της ΓΑΔΑ στο άκουσμα της είδησης του εμπρησμού της καφετέριας Rich στην οδό Ζησιμοπούλου στη Γλυφάδα. Μνήμες που έχουν να κάνουν με κυκλώματα της νύχτας, τα οποία δεν δίσταζαν να τινάξουν στον αέρα μαγαζιά.

Στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και των Μνημονίων, όμως, οι κανόνες έχουν αλλάξει ακόμα και στη νύχτα. Πολλώ δε μάλλον, όταν αποτελεί κοινό μυστικό πως το Rich είναι ένα από τα μαγαζιά που δεν «τράβαγαν» και ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό. Στα εργαστήρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας βρίσκονται τα βίντεο από τα τρία άλλα καταστήματα που βρίσκονται κοντά στην… κατεδαφισμένη, πλέον, καφετέρια. Από εκεί, όμως, δύσκολα θα προκύψει κάτι καθώς οι τέσσερις ένοπλοι είχαν παρόμοιο σωματότυπο, φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη, ενώ διέφυγαν με δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού.

Αξιωματικός της ασφάλειας, ιδιαίτερα έμπειρος σε υποθέσεις «νονών» της νύχτας, με τον οποίον επικοινώνησε η ηλεκτρονική «Α» στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ενώ στο παρελθόν τα… ξεκαθαρίσματα για οφειλές γίνονταν με κάποια βόμβα, αυτή τη φορά στήθηκε ολόκληρη καταδρομική επιχείρηση. Οπως και να ‘χει, στη ΓΑΔΑ «ξεσκονίζουν» το παρελθόν του ιδιοκτήτη του Rich, κ. Κόκκινου, ο οποίος πριν από μερικούς μήνες πήρε τα ηνία του μαγαζιού από την οικογένεια Σταθοκωστόπουλου. Εδώ, πρέπει να σημειώσουμε πως την 1η Μαΐου άγνωστοι είχαν πυρπολήσει το όχημα του, έναν εμπρησμό που εξετάζουν και πάλι οι αστυνομικοί και προσπαθούν να δουν αν σχετίζεται με το περιστατικό της Τετάρτης.

Ο λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι τα οικονομικά ανοίγματα της επιχείρησης ήταν πολύ μεγάλα -ιδιαίτερα η τελευταία ανακαίνιση που έγινε κόστισε κάποιες πολλές χιλιάδες ευρώ-, ενώ το Rich δεν πήγαινε και πολύ καλά τελευταία. Λίγο η κρίση, λίγο οι «τσιμπημένες» τιμές, λίγο το ότι πλέον δεν υπήρχε η οικογένεια Σταθοκωστόπουλου να διοργανώνει πάρτι που συγκέντρωναν πλήθος κόσμου, η ψαλίδα φαίνεται πως άνοιγε για τα καλά. Σε αυτό αρνητικό ρόλο έπαιζε και το ενοίκιο, το οποίο ήταν κάποιες δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως -χρήματα που πλέον δεν έβγαιναν.

Οπως και να ‘χει οι έρευνες συνεχίζονται…

Διαβάστε επίσης