Τις 61.000 θα φτάσει η χωρητικότητα του νέου «Etihad»

Το σχέδιο των 350 εκατ. ευρώ

To σχέδιο 350 εκατομμυρίων ευρώ της Μάντσεστερ Σίτι για ένα νέο «Etihad» βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Η επέκταση του σταδίου, η οποία στοχεύει να καταστήσει τις υποδομές το καθημερινό επίκεντρο της διασκέδασης στο Ανατολικό Μάντσεστερ, ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες.

Οι εργασίες-όπως αναφέρει σχετικά η πορτογαλική εφημερίδα «A Bola»-, που θα επηρεάσουν τη βόρεια κερκίδα, θα «προσθέσουν» άλλες επτά χιλιάδες θέσεις στη χωρητικότητα, φτάνοντας τις 61.000, ένα μπαρ με θέα στον αγωνιστικό χώρο και μια ολοκληρωμένη εμπειρία στην οροφή του γηπέδου.

Δίπλα θα κατασκευαστεί ένα εννιαώροφο ξενοδοχείο με σχεδόν 400 δωμάτια και ένα νέο κατάστημα, που θα περιλαμβάνεται σε ένα νέο κτίριο οκτώ ορόφων, το οποίο θα διαθέτει επίσης χώρο έκδοσης εισιτηρίων, το μουσείο και έναν τεράστιο χώρο για αναψυχή και εργασία.

Η πρόταση, η οποία περιλαμβάνει και έναν στεγασμένο χώρο συγκέντρωσης 3.000 φιλάθλων, εγκρίθηκε τον Ιούλιο.

Αναμένεται να ολοκληρωθεί τη σεζόν 2025/26,  παρουσιάζοντας μειωμένη χωρητικότητα κατά τη διάρκεια των εργασιών. Το ξενοδοχείο, το νέο κτίριο και η πλατεία της πόλης αναμένεται να ανοίξουν για το κοινό στα τέλη του 2026.

Το στάδιο έχει ήδη κοντά το «House of Sport», το οποίο περιλαμβάνει το κέντρο σκουός της πόλης, και τη «Manchester Regional Arena», για το «Rugby Football League» και το «England Rugby League», καθώς και το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, το «City Campus». Ταυτόχρονα, και από την ίδια εταιρεία, την «Populus»,  κατασκευάζεται το «Co-op Live» ακριβώς μπροστά στο Etihad, μια αρένα για συναυλίες και παραστάσεις, χωρητικότητας πάνω από 23.000 θέσεις.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα