Το Δικαστήριο απαγορεύει στον Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί τ’όνομα “Θεοδωράκης”

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα "Μίκης Θεοδωράκης" με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του

Με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα από το Πρωτοδικείο, απαγορεύεται στο Νίκο Κουρή να χρησιμοποιεί το όνομα Μίκης Θοδωράκης με επίκληση ότι είναι γνήσιο τέκνο του, έως ότου εκδικαστεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Η εκδίκαση έχει προσδιοριστεί για τις 30 Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα κατά του Νίκου Κουρή.

Ο 54χρονος Νίκος Κουρής τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται ως ο «άγνωστος γιος» του Μίκη, χρησιμοποιώντας μάλιστα το βαρύ επώνυμό του τόσο στην προσωπική όσο και την επαγγελματική του ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κουρής με μια λακωνική ανάρτησή του στο Facebook, στις 2 Σεπτεμβρίου, ημέρα θανάτου του αείμνηστου καλλιτέχνη, θέλησε να αποχαιρετήσει τον παγκόσμιο Έλληνα, γράφοντας «Αντίο, πατέρα». Μάλιστα, σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Smart της Κέρκυρας, αποκάλυψε ότι συνάντησε για πρώτη φορά τον Μίκη Θεοδωράκη όταν ήταν 35 ετών.

Συγκεκριμένα, ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη έγραψε:

«Αγαπητοί φίλοι, εδώ έχουμε να κάνουμε με την απάτη του αιώνα. Ο Νίκος Θεοδωράκης δεν είναι γιος του Μίκη. Τον πατέρα του τον λένε Κουρή. Άρα, τον λένε Νίκο Κουρή κι όχι Νίκο Θεοδωράκη. Και δεν έχει καμία σχέση με την οικογένειά μας και ολόκληρο το σόι μας. Θα παρακαλούσα πολύ να τον Αγνοήσετε και οι δημοσιογράφοι να μη του παίρνουν συνεντεύξεις. Εκτός κι αν θέλει να ξεφτιλίζεται μόνος του».

Λίγο αργότερα, η ανάρτηση του Γιώργου Θεοδωράκη κατέβηκε από το Facebook.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα