Το ελληνικό γιαούρτι “κατακτά” τα αμερικάνικα σχολεία

Το ελληνικό γιαούρτι  αναμένεται να γίνει η νέα αγαπημένη συνήθεια των παιδιών στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης καθώς θα ενταχθεί κανονικά στο πρόγραμμα εστίασής τους. Από το φθινόπωρο λοιπόν, οι μαθητές θα μπορούν να εντάξουν στο σχολικό τους γεύμα αυτήν την υψηλή σε πρωτεΐνες τροφή. 

Τα σχολεία είναι αισιόδοξα και πιστεύουν ότι ίσως χρησιμοποιηθεί ως μελλοντικό υποκατάστατο στα μενού. Εάν το πρόγραμμα ευοδωθεί, τότε το ελληνικό γιαούρτι θα προστεθεί στη λίστα με τα προϊόντα που δικαιούνται να αγοράζουν τα σχολεία. Το υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ έχει ζητήσει να γίνουν προσφορές από εταιρείες και αγρότες για να προμηθεύσουν τα σχολεία μέχρι τις 22 Ιουλίου. Το πρακτορείο γεωργικών υπηρεσιών θα εξετάσει τις προσφορές και θα ανακοινώσει τους νικητές στα τέλη Ιουλίου.

Το ελληνικό γιαούρτι φέρεται να έχει δώσει ώθηση στην οικονομία της Νέας Υόρκης. Το πρόγραμμα θα ενισχύσει το αγοραστικό κοινό των γαλακτοκομικών προϊόντων, σύμφωνα με την Μπεθ Μέγερ, διευθύντρια επικοινωνίας στην αμερικανική γαλακτοκομική ένωση που εκπροσωπεί τους αγρότες της Νέας Υόρκης, της Πενσιλβάνια και του Βόρειου Νιου Τζέρσεϊ. Με το νέο πρόγραμμα αναμένεται ότι πολλά παιδιά που δεν γνωρίζουν και δεν έχουν δοκιμάσει το ελληνικό γιαούρτι σύντομα θα αποκτήσουν οικειότητα και θα το προσθέσουν στις καθημερινές τους διατροφικές επιλογές.

Θυμίζουμε πως η Νέα Υόρκη είναι μία από τις τέσσερις πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα του υπουργείου Γεωργίας, το οποίο ανέλαβε να προσθέσει το ελληνικό γιαούρτι στα εστιατόρια των σχολείων τους. Εάν το πρόγραμμα, στο οποίο επίσης λαμβάνουν μέρος η Αριζόνα, το Αϊνταχο και το Τενεσί, είναι επιτυχές, τότε πιθανότατα το ελληνικό γιαούρτι να παρέχεται στα σχολεία όλης της χώρας.

Ένας ακόμα συνδετικός κρίκος της Νέας Υόρκης και και του ελληνικού γιαουρτιού, είναι πως εκεί εδρεύουν πολυάριθμες εταιρείες αυτού του αντικειμένου, όπως η Αλπίνα και η Κουάκερ Μιούλερ. Οι εταιρείες, ωστόσο, δεν έχουν ανακοινώσει κάποια σύναψη συνεργασίας με τα τοπικά σχολεία. «Είμαι υπερήφανος που αυτό το πρόγραμμα έφτασε σε στάδιο εφαρμογής, γιατί ωφελεί ιδιαίτερα τη βιομηχανία γαλακτοκομικών της Νέας Υόρκης και βελτιώνει την υγεία των παιδιών μας», δήλωσε ο γερουσιαστής Τσαρλς Σούμερ σε σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως πρόσφατα έχει παρατηρηθεί αύξηση του ενδιαφέροντος για το συγκεκριμένο προϊόν, το οποίο πραγματοποιεί ένα πραγματικό άλμα στη ζήτηση από το 2007  προσφέροντας το 36% των εσόδων της βιομηχανίας γιαουρτιού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα