Το ελληνικό μέλι σε πρώτο πλάνο

Γαστρονομική πανδαισία υπόσχεται το 5ο φεστιβάλ που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Το τριήμερο 6-7-8 Δεκεμβρίου διοργανώνεται το 5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να προμηθευτούν μέλι, από τους ίδιους τους παραγωγούς, από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι. Ήδη υπάρχουν συμμετοχές από Αρκαδία, Χαλκιδική, Κρήτη, Μεσσηνία, Ικαρία, Κάρπαθο, Τήνο, ενώ αναμένεται ότι τελικά θα εκπροσωπηθούν όλες οι περιοχές της χώρας.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευθούν τα κεράσματα και τα παραδοσιακά εδέσματα, ενώ για τα παιδιά υπάρχει ειδικός παιδότοπος όπου οι μικροί επισκέπτες θα μετάσχουν σε εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα  «Γνωρίστε το μικρόκοσμο της μέλισσας».

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα διοργανωθούν  ημερίδες, γευσιγνωσίες μελιού και Γαστρονομικές Παρουσιάσεις με ελληνικό μέλι.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι η προβολή και προώθηση του επώνυμου ελληνικού μελιού και των προϊόντων κυψέλης στο καταναλωτικό κοινό και στους χώρους εστίασης. Παράλληλα το φεστιβάλ αποτελεί τον τόπο για την σύναψη εμπορικών και επιχειρηματικών συμφωνιών μεταξύ των παραγωγών και επιχειρήσεων παραγωγής και διακίνησης μελισσοκομικών προϊόντων και εξοπλισμού.

Διαβάστε επίσης