Το Google Maps μας δείχνει το ποσοστό συνωστισμού στα ΜΜΜ

Ο κορωνοϊος συντάραξε τα παγκόσμια δεδομένα και η υπηρεσία Google Maps δεν θα μπορούσε να μείνει άπραγη, καθώς εμπλούτισε την εφαρμογή της ,με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών σε 100 χώρες μέχρι στιγμής.

Στην πρώτη φάση της πανδημίας ,αντικρίσαμε  πρωτοφανείς εικόνες με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς  να ερημώνουν από  την μια μέρα στην άλλη, κάτι που διήρκεσε -ευτυχώς- για λίγο. Οι υποδείξεις των ειδικών, τα μέτρα ασφαλείας και κατόπιν ο εμβολιασμός, οδήγησαν την πλειοψηφία των πολιτών παγκοσμίως να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς της και να επανέρχεται αργά και σταθερά στην χρήση των ΜΜΜ.

Έτσι το Google Maps προσπαθώντας να διευκολύνει περαιτέρω τις μετακινήσεις μας, επέκτεινε τις προβλέψεις συνωστισμού σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες μέσων μαζικής μεταφοράς σε 100 χώρες, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι καθαρά στην ευχέρεια του καθενός από εμάς να επιλέγει σε ποιον συρμό ή λεωφορείο θα επιβιβαστεί χωρίς ν’ ανησυχεί για την…πολυκοσμία.

Οι προβλέψεις αυτές είναι εφικτές μέσω λογισμικού Τεχνητής Νοημοσύνης, της συμβολής ανθρώπων που χρησιμοποιούν τα Google Maps και του ιστορικού των τάσεων σε διάφορες τοποθεσίες όλου του κόσμου που προβλέπουν πιθανά επίπεδα συνωστισμού για διαδρομές μαζικών μεταφορών. Όλες αυτές οι προβλέψεις  λειτουργούν με βάση τον κανονισμό περί ιδιωτικότητας.

Η Google αναφέρει χαρακτηριστικά στο δελτίο τύπου «Εφαρμόζουμε παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ανωνυμίας και διαφοροποιημένες τεχνικές προστασίας της ιδιωτικότητας στα δεδομένα του Ιστορικού Τοποθεσιών για να είμαστε σίγουροι ότι τα δεδομένα σας παραμένουν ασφαλή και ιδιωτικά έχοντας ζήσει την εμπειρία μας παγκόσμιας πανδημίας, πολλοί άνθρωποι μας είπαν ότι θέλουν να είναι πιο συγκεκριμένοι για το πώς ξοδεύουν το χρόνο τους».

Έτσι η νέα Timeline Insights,εάν είμαστε χρήστες Android και έχουμε επιλέξει να ενεργοποιήσουμε το Ιστορικό Τοποθεσιών, θα δούμε μια νέα καρτέλα στο Χρονολόγιο μας (απλώς πατάμε στη φωτογραφία του προφίλ μας και, στη συνέχεια, στο Χρονολόγιο μας για να τη βρούμε) που παρέχει τις μηνιαίες τάσεις σχετικά με τον τρόπο που ταξιδεύουμε ανά την υφήλιο. Βλέπουμε με ποιους τρόπους μεταφοράς έχουμε μετακινηθεί, καθώς και τη συνολική απόσταση και τον χρόνο που έχουμε διανύσει, οδηγώντας, πετώντας, ποδηλατώντας ή περπατώντας, καθώς επίσης βλέπουμε τον χρόνο που ξοδεύουμε σε διαφορετικά μέρη -καταστήματα, αεροδρόμια, εστιατόρια- και να καταλήξουμε αμέσως σε όλα τα μέρη που επισκεφτήκαμε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα