To Μαξίμου στηρίζει Μενδώνη – «Καλή υπουργός με σημαντικό έργο»

«Η κυβέρνηση στηρίζει την κυρία Μενδώνη, είναι μια καλή υπουργός, με σημαντικό έργο στο υπουργείο Πολιτισμού» ξεκαθάρισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. Με αυτόν τον τρόπο απαντά η κυβέρνηση στο ερώτημα αν υπάρχει «θέμα Μενδώνη» και στο αίτημα αντιπολίτευσης και καλλιτεχνών για παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού, ύστερα και από τη δημόσια τοποθέτησή της, κατά την οποία δήλωσε ότι «εξαπατήθηκε» από τον Δημήτρη Λιγνάδη και ότι τον θεωρεί έναν «επικίνδυνο άνθρωπο».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η κυρία Πελώνη χαρακτήρισε «ατυχή» την έκφραση της κυρίας Μενδώνη για τον Λιγνάδη, σημειώνοντας πως «αυτό θα το κρίνει η Δικαιοσύνη». «Μια ατυχής έκφραση δεν συνιστά λόγο αποπομπής» πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι εκτός από τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και στο κυβερνητικό επιτελείο υπήρξε δυσφορία για τους χαρακτηρισμούς που έκανε η Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη, τόσο στην αναφορά περί «εξαπάτησης» που έδωσε πάτημα για σαρωτική πολιτική κριτική, όσο και στον χαρακτηρισμό του σκηνοθέτη ως «επικίνδυνου ανθρώπου», προτού αποφανθεί η Δικαιοσύνη. Μάλιστα, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις βουλευτές και λοιπά στελέχη της ΝΔ τάχθηκαν υπέρ της απομάκρυνσης της κυρίας Μενδώνη, ενώ η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπεργκ ζήτησε σήμερα δημόσια την παραίτησή της.

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη ζήτησε ο Μητσοτάκης
«Το τελευταίο διάστημα η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί σοκαρισμένη μια σειρά από αποτρόπαιες πράξεις που έρχονται στο προσκήνιο μετά τις θαρραλέες καταγγελίες θυμάτων», ανέφερε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, ξεκινώντας την εξ αποστάσεως ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. «Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή στήριξε, ενθάρρυνε και παρότρυνε όποιον έχει να καταγγείλει κάτι μεμπτό, να μη φοβηθεί», τόνισε.

Και πρόσθεσε «Η έκρηξη του μίτου στη χώρα μας έγινε μετά τη δημόσια καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου σε ημερίδα με τον τίτλο ‘Σπάσε τη σιωπή’ που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μια γενναία πράξη για την οποία τη συνεχάρη ο πρωθυπουργός ενθαρρύνοντας τα θύματα κακοποίησης να μιλήσουν δημόσια, να καταγγείλουν περιστατικά καταχρηστικής βίας και κακοποίησης και να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη».

Τόνισε επίσης χαρακτηριστικά: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η ελληνική κοινωνία είναι κοινωνία αρχών και αξιών που απορρίπτει κάθε μορφή βίας και κακοποίησης απ’ όποιον κι αν προέρχεται. Ακούμε τα θύματα. Τα στηρίζουμε. Το κράτος δικαίου έχει εργαλεία να κρίνει και να τιμωρήσει. Να διευκολύνει το δρόμο της αποκάλυψης και της στήριξης των θυμάτων αντί της σιωπής και της συγκάλυψης. Για να αποδοθεί δικαιοσύνη για όσα έγιναν. Και να προληφθούν και αποτραπούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον. Να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο στο οποίο κανένας δεν θα μπορεί αστόχαστα και χωρίς συνέπειες να περνά τα όρια και τις κόκκινες γραμμές».

Όπως είπε η κ. Πελώνη «η χώρα χρειάζεται κώδικες δεοντολογίας, ένα πλαίσιο που θα αποτρέπει την κάθε μορφής κακοποίηση, θα εκπαιδεύει στο σεβασμό και θα καλλιεργεί την κοινωνική συμβίωση με όρους αξιοπρέπειας από όλους προς όλους. Η κυβέρνηση θα λάβει συνολικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση. Τις πρωτοβουλίες θα ανακοινώσει πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ήδη ζήτησε συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών την Πέμπτη για όλα τα θέματα της επικαιρότητας με προεξέχον την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου. Γιατί ένα πρόβλημα κοινωνικό κινδυνεύει να χάσει την ουσία του, να οδηγήσει σε πλαστούς διχασμούς και να εκτροχιάσει τον δημόσιο διάλογο. Αυτό πρέπει να το προλάβουμε. Και να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα