Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ… α-λά Γιουβέντους

Πιο γρήγορα από ποτέ θέλουν να τρέξουν το θέμα του γηπέδου στην ΑΕΚ. Αυτό δείχνουν και οι κινήσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος, πέραν των υπόλοιπων θεμάτων που προχωράει, δείχνει να έχει σε προτεραιότητα αυτό της ανακατασκευής της φυσικής έδρας της «Ένωσης». Ο «Τίγρης» θέλει να διασφαλίσει ότι το γήπεδο θα είναι έτοιμο πριν από την έναρξη της σεζόν 2015-16, ώστε να μπουν σε αυτό οι «κιτρινόμαυροι» με την επιστροφή τους στη Super League. Με λίγα λόγια, ότι το πολύ σε δύο χρόνια θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να έχει και πάλι το δικό του γήπεδο ο «δικέφαλος».

Για τον σκοπό αυτό ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα πραγματοποιήσουν ταξίδι-«αστραπή» στην Ιταλία την Πέμπτη, προκειμένου να δουν από κοντά το γήπεδο της Γιουβέντους. Επιθυμία τους είναι η έδρα της «μεγάλης κυρίας» να αποτελέσει «οδηγό» για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο γήπεδο είναι χωρητικότητας 41.000 θέσεων, με τις εξέδρες σχεδόν να «αγγίζουν» τον αγωνιστικό χώρο και αποτελεί μία από τις πιο καυτές έδρες στην Ιταλία.

Είναι πέντε αστέρων και θα φιλοξενηθεί σε αυτό ο τελικός του Europa League της επόμενης σεζόν, ενώ είναι πολύ φιλικό προς το περιβάλλον αφού έχουν χρησιμοποιηθεί όλες οι ειδικές τεχνολογίες όπως φωτοβολταϊκά, σύστημα ανακύκλωσης του βρόχινου νερού, ηλιακοί συλλέκτες και πολλές άλλες τέτοιου είδους τεχνοτροπίες. Το κόστος του έφτασε τα 100 εκατ. ευρώ, ποσό πολύ καλό για τα δεδομένα αυτού του γηπέδου, αφού πέραν των παραπάνω έχουν κατασκευαστεί σε αυτό και 64 σουίτες, πάρκινγκ, μουσείο και διάφορα καταστήματα που αποφέρουν έσοδα χρήσης.

Για τον σκοπό αυτό ο «Τίγρης» και ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ θα ενημερωθούν λεπτομερώς για τα δεδομένα κατασκευής του γηπέδου της Γιουβέντους και το κατά πόσο είναι εφικτό να στηριχτεί στο σχέδιο του η ανέγερση της «φυσικής» έδρας της «Ένωσης».

Ορίστηκαν οι λεπτομέρειες των εκλογών

Τις τελευταίες λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή των εκλογών της στις 9 Ιουνίου όρισε χθες η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, στο έκτακτο Δ.Σ. που είχε. Αυτές θα γίνουν στο ξενοδοχείο «President», στις 11:00 της συγκεκριμένης ημέρας, ενώ κηρύχτηκε και η έναρξη της προθεσμίας για την κατάθεση των ψηφοδελτίων. Το δεδομένο ψηφοδέλτιο είναι αυτό των Κωνσταντίνου Κοτσάτου και Αλέξη Αλεξίου, το οποίο και στηρίζει ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ενώ από την πλευρά τους μέλη της «Original» που παραβρέθηκαν στο Δ.Σ. τόνισαν την ανάγκη για την ύπαρξη μόνο ενός ψηφοδελτίου και τη συσπείρωση όλων γύρω από αυτό, στέλνοντας έτσι το μήνυμά τους προς κάθε ενδιαφερόμενο που έχει διαφορετικά σχέδια για τη νέα προσπάθεια της ΑΕΚ και το θέμα του γηπέδου.

Διαβάστε επίσης