Το ντόμινο κατάρρευσης της τουρκικής οικονομίας παρασύρει και το κυπριακό ψευδοκράτος…

Ο πληθωρισμός μαστίζει τους τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα

Το άρμα της παραπαίουσας οικονομίας της Τουρκίας στο οποίο είναι συνδεδεμένοι και εξαρτιόνται από αυτό οι κάτοικοι των κατεχομένων, έχει παρασύρει και την οικονομία του ψευδοκράτους και οι τουρκοκύπριοι είναι σε απόγνωση.

Το μεγάλο τους πρόβλημα ακούει στο όνομα «πληθωρισμός», αφού πλέον έχει σοβαρές συνέπειες στην τσέπη και την αγοραστική τους δύναμη. Ακόμη και για τα πιο απλά πράγματα και είδη πρώτης ανάγκης.

Σε επιτόπιο ρεπορτάζ που έκανε ο Guardian στα κατεχόμενα διαπίστωσε πως η οργή ξεχειλίζει και πως οι τουρκοκύπριοι δεν είναι καθόλου μα καθόλου ευχαριστημένοι με την κατάσταση όπως διαμορφώνεται, και βγαίνουν στους δρόμους.

Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι τα προϊόντα καλπάζουν και τραβούν την ανηφόρα και οι μισθοί μένουν οι ίδιοι, κάτι που συνεπάγεται ουσιαστική μείωση τους. Για παράδειγμα ο μισθός του δασκάλου έχει μειωθεί στο μισό τα τελευταία πέντε χρόνια.

Οι δάσκαλοι έχουν εξαγγείλει μποϋκοτάζ ενώ η ομοσπονδία τους κάνει λόγο για μεγαλύτερες και σκληρότερες κινητοποιήσεις. Ο Σενέρ Ελτσίλ, πρόεδρος της ομοσπονδίας δασκάλων δεν μασάει τα λόγια του: «Η Τουρκία είναι το μεγαλύτερο μας πρόβλημα. Ας μας αφήσει ήσυχους και να πάρει τη λίρα της να φύγει», λέει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα