Το είπε και το έκανε ο Τζο Μπάιντεν – Εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι ο αποκλεισμός του ρωσικού "μαύρου χρυσού" θα έχει επιπτώσεις και για τη χώρα του γι' αυτό και εξέφρασε την κατανόησή του για τους δυτικούς συμμάχους που δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν την ίδια τακτική

Το’ πε και το ‘κανε ο Τζο Μπάιντεν. Ο Αμερικανός πρόεδρος, νωρίς το πρωί της Τρίτης (α.α. απόγευμα για την Ελλάδα) ανακοίνωσε επιβολή εμπάργκο των Ηνωμένων Πολιτειών στο ρωσικό πετρέλαιο, ως αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία συνεχίζεται για 13η ημέρα.

«Απαγορεύουμε κάθε εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου» είπε χαρακτηριστικά ο Τζο Μπάιντεν και συμπλήρωσε πως «είμαστε ενωμένοι, δεν χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν».

Μάλιστα, εξήγησε πως κατέληξε σε αυτή την απόφαση σε συνεργασία με τους συμμάχους της χώρας, ενώ παραδέχτηκε πως «το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει επιπτώσεις και για εμάς».

Σε αυτό το πλαίσιο πρόσθεσε πως κατανοεί πως δεν μπορούν να ακολουθήσουν σε αυτή την τακτική όλες οι χώρες.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία»

Στη συνέχεια, υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε την Ουκρανία», ενώ ξεκαθάρισε πως «οι ΗΠΑ θα συνδράμουν από την πλευρά τους στην υποδοχή προσφύγων».

Πρόσθεσε, δε, ότι οι ΗΠΑ έχουν εφαρμόσει τις πιο σημαντικές κυρώσεις στην ιστορία και έχουν «ακρωτηριάσει» την οικονομία της Ρωσίας.

Στη συνέχεια προέτρεψε και τους ευρωπαίους να μειώσουν την ενεργειακή τους εξάρτηση από τους Ρώσους.

Δείτε τις δηλώσεις του Μπάιντεν

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα