Τεράστιο το άγχος της Κουμουνδούρου

«Ο κ. Μητσοτάκης πλέον έχει κουράσει με τις αντιφάσεις και τις αυτοδιαψεύσεις του. Όσα διαγγέλματα και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης, οι πολίτες πλέον του γυρνούν την πλάτη». Αυτό μεταξύ άλλων αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση που εξέδωσε και αποδεικνύει σε όλους τους λογικούς ανθρώπους για ποιον λόγο οι πολίτες φοβούνται να τον εμπιστευτούν.

 Του Μιχάλη Κωτσάκου

Σε όλες τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατίας εξακολουθεί να έχει ένα τεράστιο προβάδισμα με διψήφια ποσοστά. Και το εντυπωσιακό είναι ότι ακόμη και στη δημοσκόπηση της Prorata (σ.σ. της μοναδικής που έδειξε ότι η διαφορά είναι στο 9%) δεν υπάρχει άνοδος στον ΣΥΡΙΖΑ. Απλά οι ψηφοφόροι που είχαν ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές λόγω δυσαρέσκειας, τώρα είναι αποτραβηγμένοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν πει ότι εμπιστεύονται άλλον πολιτικό αρχηγό και άλλο πολιτικό κόμμα.

Και γι’ αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποιεί χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις στους δείκτες εμπιστοσύνης των πολιτών και της δημοφιλίας. Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικό ότι η διείσδυση Τσίπρα στους ψηφοφόρους άλλων κομμάτων είναι ανύπαρκτη. Κάτι που δεν συμβαίνει με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Αυτή η αντίδραση της κοινής γνώμης προκαλεί τεράστιο άγχος στην Κουμουνδούρου. Και όταν κινείσαι κάτω από στρεσογόνο κατάσταση, τότε το λάθος είναι πιο εύκολο. Εξάλλου, σε αυτό συμφωνούν και όλοι οι ειδικοί επιστήμονες. Και αυτό το διαπιστώνουν και οι μη ειδικοί για τον τρόπο που πολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, για τις αλληλοσυγκρουόμενες προτάσεις και φυσικά τον λόγο που οι πολίτες δεν τον εμπιστεύονται – κι αυτό φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις.

Ακόμη και το μήνυμα του κ. Μητσοτάκη, που το κατάλαβαν ακόμη και οι πιο αδαείς, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν άρεσε. Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα ασφαλές Πάσχα, για ένα πιο ελεύθερο καλοκαίρι. Αυτό, άλλωστε, είναι και το μεγάλο στοίχημα, ενώ η ανάγκη επαναλειτουργίας του τουρισμού από τα μέσα Μαΐου, για να μην πάει χαμένη και η φετινή τουριστική σεζόν, όριζε σε μεγάλο βαθμό τις αποφάσεις της κυβέρνησης. Κι εδώ εισέρχεται στη ΣΥΡΙΖΑϊκή εξίσωση το άγχος και το γεγονός ότι θέλουν και την πίτα ολάκερη, και τον σκύλο χορτάτο.

Καταγγέλλουν τη λήψη, ή την άρση μέτρων, και χωρίς χρονοτριβή αρχίζουν νέες καταγγελίες για τη μη λήψη ή άρση. Προφανώς θέλουν να απευθυνθούν και στους νομοταγείς πολίτες και στους αρνητές του κορωνοϊού. Και σε όσους έχουν αντοχές, και σε αυτούς που έχουν πληγεί οικονομικά.

Εικόνα σύγχυσης…

Εκπέμπουν μια εικόνα σύγχυσης και έλλειψης πολιτικού σχεδιασμού, η οποία αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις. Εξάλλου, ακόμη και στα κορωνοπάρτι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πάπια. Προφανώς κάτω από τα μουστάκια κρυβόταν ένα χαμόγελο. Όμως την ίδια ώρα οι επιτελείς του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν υπολόγισαν κάτι σημαντικό. Ότι χαϊδεύοντας τους μετέχοντες στα κορωνοπάρτι, χάνουν κάθε επαφή με τους πολίτες που είναι νομοταγείς και το κυριότερο φοβούνται μήπως νοσήσουν. Ίσως στην Κουμουνδούρου ήλπιζαν ανομολόγητα επέμβαση της αστυνομίας, ώστε να μπορέσουν να καταγγείλουν εκ νέου αυταρχικό και αστυνομικό κράτος, ενώ κάποιοι… οραματίζονταν εικόνες Νέας Σμύρνης.

Και αυτές οι τελευταίες γκάφες είναι μία συνέχεια όλων των προηγούμενων. Και δεν μιλάμε για γκάφες τύπου Τζάκρη, αλλά για προβλέψεις του Τσίπρα για τη μη ύπαρξη εμβολίων, για τις καταγγελίες για την ανυπαρξία εμβολιασμών την ίδια ώρα που συμφωνούν όλοι οι Έλληνες (ψηφοφόροι όλων των κομμάτων) ότι η οργάνωση ξεπερνά τα ελληνικά σύνορα. Ίσως και γι’ αυτόν τον λόγο ο κ. Τσίπρας ουδέποτε βγήκε δημοσίως να προτρέψει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τουναντίον, κατήγγειλε την απόφαση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε μικρότερες ηλικίες με το εμβόλιο της Astra Zeneca που υπάρχει και το αποφεύγουν λόγω εμμονών και παραπληροφόρησης οι μεγαλύτερες ηλικίες. Ίσως θεωρεί ότι ήταν αρκετή η ανάρτηση του Νίκου Φίλη, ο οποίος εμβολιάστηκε με το εμβόλιο της Astra Zeneca, προτρέποντας τους πολίτες να μην το φοβούνται.

Εκεί τον χτυπάει το Μαξίμου

Αντί όλων αυτών των κινήσεων, είδαμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σχολιάζει την αύξηση κρουσμάτων και νεκρών χαμογελαστός. Ίσως κάνει πως δεν καταλαβαίνει ότι, σ’ αυτή την παγκόσμια ανασφάλεια που μας έριξε η πανδημία, τα δεδομένα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη, με αποτέλεσμα αποφάσεις και μέτρα να πρέπει ν’ αλλάζουν και να αναθεωρούνται ανάλογα με τις εξελίξεις.

Και πάνω σε αυτές τις ανύπαρκτες προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει και η κυβέρνηση, η οποία κατ’ αυτόν τον τρόπο καλύπτει λάθη, αβλεψίες και αστοχίες, οι οποίες μάλιστα κι έχουν στοιχίσει. Εξάλλου, αυτή η τακτική φάνηκε και από το άρθρο του διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρη Τσιόδρα στο Protagon.gr. Όπου επί της ουσίας τον απαξιώνει. Εκεί, λοιπόν, μεταξύ άλλων ο κ. Τσιόδρας ανέφερε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της πανδημίας, πόνταρε στο σενάριο της καταστροφής. Είχε ένα σταθερό “όχι” σε οποιαδήποτε επιλογή της κυβέρνησης (από το άνοιγμα των σχολείων, έως τα εμβόλια και τα self test) ενώ τα βέλη του στρέφονταν σταθερά κατά της Επιτροπής των επιστημόνων. Όλες οι αποφάσεις, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ήταν λάθος. Έκλειναν οικονομικές δραστηριότητες; Ο ΣΥΡΙΖΑ φώναζε για τις επιπτώσεις στην οικονομία. Άνοιγαν δραστηριότητες; Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγελλε κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Εσχάτως άλλαξε το τροπάριο, άφησε κατά μέρος την προσπάθεια απαξίωσης της Επιτροπής και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι εκείνη αποφασίζει και στη συνέχεια επιβάλλει την άποψή της στους επιστήμονες. Πραγματική τρικυμία! Ο ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι συνωμοσιολόγοι, γνωστοί και από την αλήστου μνήμης αντιμνημονιακή περίοδο, προσπαθούν να περιβάλλουν τις συζητήσεις στην Επιτροπή με μπόλικη αχλύ μυστηρίου. “Τι μας κρύβουν;” Το νέο παραμύθι λέει ότι κάποιοι κρύβουν τις συζητήσεις στην Επιτροπή για να μη φανούν, υποτίθεται, οι διαφορές των εισηγήσεων με τις κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες θα αποκαλύπτονταν αν δημοσιοποιούνταν τα πρακτικά των συζητήσεων. Λες και δεν βλέπουν όλοι οι πολίτες ότι τα μέλη της Επιτροπής έχουν δημόσιο λόγο και ο κάθε επιστήμονας διατυπώνει σχεδόν καθημερινά την άποψή του από τηλεοράσεως, ασχέτως αν η άποψή του αυτή είναι σύμφωνη με την απόφαση της πλειοψηφίας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα