Τοποθετείται άμεσα η γραμμή στο VAR

Το κόστος -950 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ- θα καλυφθεί από το δημόσιο

Ένα ακόμα… φυτίλι, το οποίο πυροδοτεί εντάσεις και διαπληκτισμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι σε λίγο θα «σβήσει». Η γραμμή στο σύστημα του VAR, πλέον, είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσει να χρησιμοποιείται.

Αυτό γνωστοποιήθηκε, μεταξύ άλλων, στη σημερινή (23/1) πρώτη διευρυμένη σύσκεψη της Επιτροπής για την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων («Steering Committee»). Η οποία, έγινε στη ΓΓΑ.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους πως η πολιτεία αποφάσισε να αναλάβει και αυτό το κόστος. Με στόχο να προστεθεί άμεσα ένα εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει τους διαιτητές στο έργο τους, να μειώσει τα λάθη και την αμφισβήτηση και κατ’ επέκταση να λειτουργήσει προληπτικά στην αποφυγή δημιουργίας συγκρούσεων.

Η γραμμή θα ενταχθεί στο σύστημα του VAR, άμεσα. Το κόστος για τη χρήση της ανέρχεται σε 230.000 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Είναι δηλαδή 950 ευρώ +ΦΠΑ για κάθε παιχνίδι. Έτσι, το κόστος του συστήματος, ανά αγώνα, θα είναι στα 5.950 +ΦΠΑ.

 

Η έναρξη των εργασιών της «Steering Committee», η εντατικοποίηση των υπο-Επιτροπών της και οι άξονες δράσης τους

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα