Τώρα να πληρώσουν αυτόν που ήθελαν

Sports Παρασκήνια

To κράτος με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων χρυσοπλήρωσε το VAR προκειμένου να περιοριστούν τα λάθη των διαιτητών και να ενισχυθεί η αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος.

Οι συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις των ισχυρών, γκρέμισαν ό,τι προσπαθούσε να χτιστεί με πολύ κόπο στη διαιτησία και κανείς δεν μπορούσε να στεριώσει στις ηλεκτρικές καρέκλες της ΚΕΔ. Έτσι μας προέκυψε η ανάγκη να έλθει ξένος αρχιδιαιτητής. Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα αρχικά έκανε μια τρύπα στο νερό. Κανείς όμως δεν μπορούσε να περιμένει πως υπάρχουν ακόμη χειρότερα. Η περίπτωση του Μαρκ Κλάτενμπεργκ συγκεντρώνει όλα τα… κακά της μοίρας του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το κυριότερο όλων είναι πως απαξιώνει τους Έλληνες διαιτητές και δεν τον ενδιαφέρει να βγάλει νέους, να δώσει ευκαιρίες και να στηρίξει το μέλλον.

Ο Άγγλος ασθενής που μας φόρτωσε ως σωτήρα η UEFA κοστίζει με τους συνεργάτες του 900.000 ευρώ. Νούμερο απίστευτο, όχι μόνο λόγω της κρίσης, αλλά και για φυσιολογικές συνθήκες.

Η ΕΠΟ έχει δώσει 600.000 ευρώ στον αρχιδιαιτητή και ζήτησε από τους «Big-4» να καλύψουν το υπόλοιπο ποσό. Γιατί αυτοί τον ήθελαν και τον υποδέχτηκαν με… ανοιχτές αγκάλες.

Με την τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ο ξένος αρχιδιαιτητής είναι απαραίτητος, γιατί κανείς Μπίκας, Βασάρας, Νικάκης, ή οποιοσδήποτε άλλος που έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία θα μπορούσε να σταθεί. Τώρα με τον Κλάτενμπεργκ ποιον θα χτυπήσουν ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ ή ο Παναθηναϊκός; Τον πρόεδρο της UEFA; Η ΕΠΟ έχει το κεφάλι της ήσυχο, αλλά τις τσέπες αδειανές. Τίθεται το ερώτημα, αν έδιναν 500.000 ευρώ στον Κλάτενμπεργκ, δεν θα ερχόταν στην Ελλάδα; Και πού θα συνέχιζε τον τουρισμό του; Τρέχοντας θα υπέγραφε. Όμως είναι πολλά τα λεφτά κι έπρεπε ο πήχης ν’ ανέβει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα