«Τορπίλη» Βαρουφάκη για το παζάρι των πλεονασμάτων

Σοβαρές καταγγελίες από τον γραμματέα του ΜέΡΑ25 προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα

Στην ίδια κοινοβουλευτική συζήτηση για τα εργασιακά και εξελισσόμενος ίσως στον σκληρότερο πολιτικό αντίπαλο του πρώην συνοδοιπόρου του, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία.

Σύμφωνα με αυτήν, ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον είχε εξουσιοδοτήσει να διαπραγματευτεί με τους δανειστές τα πρωτογενή πλεονάσματα με αντάλλαγμα τα… εργασιακά. Θυμίζεται ότι η τελευταία αντίστοιχη καταγγελία περί πολιτικής ανταλλαγής επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει πάλι από το βήμα της Βουλής και από το στόμα του νυν πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, ο οποίος είχε υποστηρίξει ότι ο προκάτοχός του είχε «ανταλλάξει» το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων.

Ο Γ. Βαρουφάκης το… τερμάτισε όταν κατέθεσε στο προεδρείο της Βουλής στικάκι που υποστήριξε ότι περιέχει τις ηχογραφημένες συζητήσεις που είχε στο πλαίσιο του Eurogroup το πρώτο εξάμηνο του 2015. Μάλιστα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 επικαλέστηκε απόφαση του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία οι ηχογραφήσεις είναι νόμιμες καθώς δεν ανάγονται στη σφαίρα της ιδιωτικής ζωής, αλλά έγιναν στο πλαίσιο των καθηκόντων του. Ο επικεφαλής τού ΜέΡΑ 25 είπε ότι κάθε φορά που εγείρεται, ακούγονται ψεύδη, και πρόσθεσε ότι με την κίνησή του να καταθέσει τις ηχογραφημένες συνομιλίες «θα σας στερήσουμε το δικαίωμα να ψευδολογείτε» για το τι έγινε στο Eurogroup που ήθελε να εξευτελίσει την Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, αρνήθηκε να παραλάβει την επιστολή που άφησε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 και την επέστρεψε ως «απαράδεκτη». «Η Βουλή δεν πρόκειται να μετατραπεί σε αχθοφόρο της όποιας ευθύνης θέλει ο κ. Βαρουφάκης να αναλάβει με την αποκάλυψη τέτοιων κρυφών μαγνητοφωνήσεων», ανέφερε ο κ. Τασούλας.

Διαβάστε επίσης