Τσατραφύλλιας: Γινόμαστε σάκος του μποξ κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω

«Η επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος», γράφει στην ανάρτησή του

Σε μια ανάρτηση με διαφορετικό περιεχόμενο από ότι συνηθίζει προχώρησε ο μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Μπορεί ναι μεν να αναφέρεται στον καιρό, ωστόσο δεν προχωρά σε κάποια πρόγνωση. Αντιθέτως πραγματεύεται τις επικρίσεις που δέχονται οι μετεωρολόγοι για τα χιόνια στην Αττική που δεν ήταν τελικά ιδιαίτερης έντασης.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων «δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω», ενώ σχολιάζει πως η «επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος».

Αναλυτικά η ανάρτηση του μετεωρολόγου, Γιώργου Τσατραφύλλια:

«Καλημέρα! Συνάδελφοι βγείτε μπροστά και εξηγείστε στο κόσμο ότι στα πλαίσια της αριθμητικής πρόγνωσης οι αστοχίες δεν μπορεί να αποφευχθούν. Δεν μπορεί ο κλάδος μας να γίνεται σάκος του box κάθε φορά που δεν το έστρωσε 200 μέτρα πιο κάτω που χιόνισε κιόλας (τόσα ήταν στην Αττική).

Πρέπει να λέμε την αλήθεια στον κόσμο και να τον κοιτάμε στα μάτια. Αντί να αναλωνόμαστε για το ποιος έπεσε πιο πολύ μέσα, πάμε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε από την πολιτεία περισσότερα μέσα για να μπορούμε να κάνουμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ενημερώστε τον κόσμο για τις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν σε επίγειους σταθμούς και μετεωρολογικά ραντάρ. Ενημερώστε τον κόσμο ότι δεν παίρνουμε εμείς τις αποφάσεις για το κλείσιμο των σχολείων, των δρόμων και των καταστημάτων. Μιλήστε με την αλήθεια σας.

Σε όλο τον κόσμο, η επιστήμη της Μετεωρολογίας καλείται να δαμάσει το χάος!

Το ζητούμενο είναι να γίνονται αστοχίες για κάτι που δεν ήρθε και όχι για κάτι που ήρθε και μιας έπιασε απροετοίμαστους. Σε ένα περιβάλλον που τα ακραία καιρικά φαινόμενα εμφανίζονται όλο και πιο συχνά μόνο η συνεργασία, η αλήθεια, η εκπαίδευση και τα κατάλληλα μέσα θα θωρακίσουν περισσότερο την κοινωνία μας.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας, Γιώργος Τσατραφύλλιας.
Φυσικός-Μετεωρολόγος MSc».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα