ΤΣΙΑΡΑΣ: “Δεμένοι με τις καρέκλες Τσίπρας και Καμμένος”

«Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος είναι δεμένοι μεταξύ τους σε μια λογική να μείνουν όσο γίνεται περισσότερο ο ένας στην πρωθυπουργική και ο άλλος στην υπουργική καρέκλα», τόνισε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Καρδίτσας, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Με αφορμή τη χθεσινή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Τσιάρας σχολίασε: «Συνεχίζουμε να γινόμαστε μάρτυρες σε τραγελαφικά επεισόδια και γεγονότα, που αφενός μεν καταδεικνύουν την απόλυτη ασυνεννοησία μεταξύ των μελών της κυβέρνησης αλλά και μια σοβαρή ανικανότητα να περιγράψουν με σταθερό και συγκεκριμένο τρόπο πολιτικές, μπου θα μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα μας. Προσωπικά εκτιμώ πως υπάρχει ένα τεράστιο άδειασμα του κ. Τσίπρα προς τον κ. Κοτζιά με βάση όλα όσα έχουν εξελιχθεί μιας και φαίνεται ότι επέλεξε να κατεβάσει από το τρένο τον κ. Κοτζιά».

Ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ υποστήριξε πως «ο κ. Τσίπρας, με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο έδειξε την πόρτα της εξόδου στον κ. Κοτζιά, λέγοντας αφενός μεν ότι ο ίδιος δεν παίρνει θέση, βάζοντας τον κ. Τζανακόπουλο, που όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο ρόλος του, να πει “όποιος θέλει να κατεβεί” και μην καλύπτοντας τον κ. Κοτζιά σε αυτόν τον διάλογο (σ.σ. με τον κ. Καμμένο στο υπουργικό συμβούλιο), ο οποίος ξεπερνούσε και τα όρια μιας σοβαρής συνεργασίας μεταξύ μελών υπουργικού συμβουλίου, αλλά πολύ περισσότερο και τα όρια της αξιοπρέπειας που πρέπει να υπάρχουν μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών και του υπουργού Εθνικής Άμυνας».

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Τσιάρας, «όλα αυτά δημιουργούν ένα πολύ δυσάρεστο τοπίο, που έρχεται να επιβεβαιώσει με τον πλέον εμφατικό τρόπο, ότι η κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, βρίσκεται σε μια λογική αποσύνθεσης, δυστυχώς δεν εξυπηρετεί τα εθνικά μας συμφέροντα και υπάρχουν ένα σωρό ζητήματα που ανακύπτουν καθημερινά».

 

Διαβάστε επίσης