Βαρθολομαίος: «Έρχομαι στην Ρώμη για να πάρω μέρος στην προσευχή»

Για το ταξίδι του στη Ρώμη και την ομαδική προσευχή που θα πραγματοποιηθεί στο Βατικανό υπέρ ειρήνης στη Μέση Ανατολή μίλησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

«Έρχομαι στην Ρώμη για να πάρω μέρος στην σημαντική αυτή στιγμή προσευχής. Με την στήριξη του Θεού πρέπει να βοηθήσουμε την πολιτική και την διπλωματία ώστε να κυριαρχήσει η ειρήνη σε μια περιοχή που τόσο δοκιμάζεται», αναφέρει σε δηλώσεις του στην ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες και ο πρόεδρος της παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, θα προσευχηθούν στο Βατικανό υπέρ της ειρήνης στην Μέση Ανατολή. «Πρόκειται για μια επίκληση της ειρήνης, όχι για κοινή προσευχή», λένε στο Βατικανό.

«Θα ζητήσουμε από τον Κύριο να εισακούσει την προσευχή μας και θα προσπαθήσουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Ασία, με την βοήθεια του Θεού μπορούν να επιτευχθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα», δηλώνει, επίσης.

Σχετικά με την πρόσφατη συνάντησή του με τον Πάπα Φραγκίσκο στους Αγίους Τόπους, ο Οικουμενικός Πατριάρχης υπογραμμίζει: «Η έκβασή της ήταν σαφώς θετική και πως η συνάντηση αυτή ήταν πηγή μεγάλης πνευματικής αγαλλίασης».

 

Διαβάστε επίσης