Βαρβιτσιώτης: «Η Ευρώπη πρέπει να στείλει σαφές μήνυμα στην Τουρκία»

«Η Άγκυρα έχει την επιλογή να ακολουθήσει δύο δρόμους», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών

Σαφές μήνυμα προς την Τουρκία πρέπει να στείλει η Ευρώπη για τους δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει, δήλωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, τόνισε ότι η Αθήνα ζητά από την Ευρώπη να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία σχετικά με τους δύο δρόμους που μπορεί να ακολουθήσει: αφενός τον δρόμο της εξομάλυνσης των σχέσεων Τουρκίας-Ευρώπης, της καλής συνεργασίας και της αποφυγής των μονομερών ενεργειών, που αποσταθεροποιούν την περιοχή και αφετέρου τον δρόμο της απομάκρυνσης από την Ευρώπη και τους στρατηγικούς της στόχους

«Και αυτό σημαίνει τη διακοπή των προνομιακών οικονομικών σχέσεών της με την Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Ένας από τους λόγους που ο Ερντογάν προχώρησε σε αποκλιμάκωση ήταν σαφέστατα και το γεγονός ότι επαπειλήθηκαν κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση», πρόσθεσε.

Βαρβιτσιώτης: Δεν αφήνουμε απροστάτευτες εθνικές περιοχές

Όσον αφορά τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Τουρκία ζητούσε για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών να μην υπάρχει κανένας όρος. «Εμείς είχαμε θέσει ως όρο την απόσυρση των πλοίων της και την αποκλιμάκωση της έντασης. Και αυτό έγινε», δήλωσε.

Τέλος, ερωτώμενος για το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών που θέτει η Τουρκία, ο κ. Βαρβιτσιώτης σημείωσε ότι, εφόσον ζούμε υπό καθεστώς απειλών εδώ και χρόνια, δεν μπορούμε να αφήσουμε απροστάτευτες εθνικές περιοχές.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα