Βασσάρας: «Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που καλεί ξένους διαιτητές»

«Η UEFA με προτρέπει ν’ ασχοληθώ με τη διαιτησία στην Ελλάδα αλλά με τέτοιο κλίμα αρνούμαι»

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και επί εννέα χρόνια επικεφαλής της διαιτησίας στη Ρουμανία, Κύρος Βασσάρας, σε συνέντευξή του στην «Ελευθερία της Λάρισας» αποκάλυψε ότι κάθε χρόνο η UEFA τον προτρέπει να ασχοληθεί με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Ο ίδιος, ωστόσο, αρνείται να επιστρέψει, καθώς, όπως λέει, «δεν υπάρχουν οι συνθήκες να παράγεις έργο και να μη φοβάσαι για τον εαυτό σου και την οικογένειά σου».

Μεταξύ άλλων, εξάλλου, είπε: «Είδα το Γαλλία-Ελλάδα από το κινητό μου τηλέφωνο, γιατί έβλεπα και τον αγώνα της Ρουμανίας. Προκρίθηκε η Ρουμανία στα τελικά και έβλεπα και την προσπάθεια από τα ελληνόπουλα. Εύχομαι στο μπαράζ με το Καζακστάν να περάσει η Ελλάδα στα τελικά του πανευρωπαϊκού. Έχει νέα παιδιά, με πείσμα και πάθος. Οι ελληνικές ομάδες έχουν περάσει στις επόμενες διοργανώσεις και είναι θετικό.

Συνεχίζει, όμως, να υπάρχει τοξικότητα, που δεν βοηθάει κανέναν και κυρίως την Εθνική. Μαραζώνει η ελληνική διαιτησία. Είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη, που έρχονται ξένοι διαιτητές. Η άλλη χώρα είναι η Σαουδική Αραβία. Πολύ φοβάμαι ότι τα νέα παιδιά δεν θα κατευθύνονται στη διαιτησία αν δεν υπάρχει μια βάση. Υπάρχει ακόμα ο κύκλος της βίας προς τους διαιτητές, που δεν κλείνει. Αυτά πρέπει να προβληματίσουν όλους πριν είναι πολύ αργά».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα