Βέλος στη φαρέτρα του Μαξίμου τα «fake news του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια»

«Κάθε φορά που θα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του να διασπείρουν fake news η απάντηση θα είναι άμεση», σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη

Ο πόλεμος της… φέτας που εξελίχθηκε το Σαββατοκύριακο ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικό της πρόθεσης του Μεγάρου Μαξίμου να μην αφήσει τον Στέφανο Κασσελάκη να «εξαπατά τους ψηφοφόρους με ψέματα και συκοφαντίες», όπως σημειώνουν συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Στην τελική ευθεία για τις κάλπες της 9ης Ιουνίου εκτιμούν ότι θα κορυφωθεί η προσπάθεια της Κουμουνδούρου να αποπροσανατολίσει την συζήτηση από τα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους πολίτες χρησιμοποιώντας «φτηνά κόλπα» εξαιτίας της έλλειψης αξιόπιστης εναλλακτικής πρότασης.

Το βίντεο του κ. Κασσελάκη να γυρίζει στα σούπερ μάρκετ αναζητώντας φέτα που κάνει 6,28 ευρώ το κιλό, για να δείξει ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε την αλήθεια στη Βουλή, ενώ δεν είχε μιλήσει ποτέ για την ποσότητα και το έγγραφο που είχε καταθέσει στα πρακτικά ανέγραφε ότι η σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες γίνεται στη συσκευασία του μισού κιλού, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά του κυβερνητικού επιτελείου. Η απάντηση σε υψηλούς τόνους ήρθε πρώτα, μέσω τικ τοκ, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «πολιτικό απατεώνα» και παρουσίασε τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι επιχείρησε «να κοροϊδέψει τους πολίτες και στο τέλος της ημέρας εκτός από την γελοιοποίηση του έδειξε και προϊόντα που έχουν ακόμα χαμηλότερη τιμή στο ράφι». Εξίσου σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε σε ανάρτηση του στο facebook και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο οποίος μίλησε για «επαναλαμβανόμενη λαθροχειρία Κασσελάκη», θυμίζοντας ότι είχε πριν λίγες μέρες συγκρίνει την τιμή λαδιού σε Ελλάδα και εξωτερικό χρησιμοποιώντας διαφορετικής ποιότητας προϊόντα, σημειώνοντας ότι «δείχνει κάτι χειρότερο από ασχετοσύνη. Δείχνει ότι είναι αδίστακτος και θρασύς. Και γι’ αυτό επικίνδυνος».

«Κάθε φορά που θα επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρος του να διασπείρουν fake news η απάντηση θα είναι άμεση», σημειώνουν στελέχη της ΝΔ, περιγράφοντας τον τρόπο αντιμετώπισης «της τοξικότητας και της παραπληροφόρησης που καλλιεργεί η αξιωματική αντιπολίτευση». Όπως σημειώνει ο κ. Μητσοτάκης (Real) «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να άλλαξε αρχηγό, όμως δεν άλλαξε νοοτροπία». Γι’ αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης και του κόμματος να δίνονται άμεσα και τεκμηριωμένα απαντήσεις όταν επιχειρείται κάτι τέτοιο από την Κουμουνδούρου.

Κανείς στην κυβέρνηση δεν αρνείται ότι η κατάσταση στο μέτωπο της ακρίβειας παραμένει δύσκολη και αποτελεί το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα τα νοικοκυριά. «Δεν λέμε ότι τα προϊόντα είναι φθηνά, όμως άλλο αυτό και άλλο η κοροϊδία», σημειώνει στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη. Δεδομένα το θέμα της οικονομίας και της ακρίβειας θα βρίσκεται στην κορυφή της πολιτικής αντιπαράθεσης μέχρι τις ευρωεκλογές και η κυβέρνηση θέλει να από τη μία να αποδομήσει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες αποτελούν «υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και πάλι στην χρεοκοπία», σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό και από την άλλη να αναδείξουν τα μέτρα για την ενίσχυση του εισοδήματος και την συγκράτηση των τιμών που έχουν ληφθεί, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο επιπλέον μέτρων για τη στήριξη των πιο ευάλωτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα