Βουλή: Με 175 «ναι» αποφασίστηκε η διεύρυνση του κατηγορητηρίου κατά του Παπαγγελόπουλου

Μετά την 5ωρη συνεδρίαση. Ποιοι απουσίαζαν

Με 175 «ναι» αποφασίστηκε από την Βουλή η διεύρυνση του κατηγορητηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης ψηφοφορίας.

Με 175 υπέρ σε σύνολο 177 ψηφισάντων έγινε δεκτή η πρόταση των 30 βουλευτών της ΝΔ να επεκταθεί το διερευνητικό πεδίο της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στην κάλπη βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια. Η έρευνα που διεξάγει ήδη η ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης επεκτείνεται για τα αδικήματα.

  1. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση κακουργήματος (άρθρο 186 παρ.1 ΠΚ)
  2. Εκβίαση (αρ. 385 παρ. 1 περ. Γ΄παλαιού ΠΚ)
  3. Δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου (αρ. 159 παρ. 1 παλαιού ΠΚ)
  4. Δωροληψία Υπαλλήλου (αρ. 235 ΠΚ),
  5. Ηθική Αυτουργία σε Κατάχρηση Εξουσίας (αρ. 46 παρ. 1 σε συνδυασμό με αρ. 239 ΠΚ),
  6. Ηθική Αυτουργία σε Παράβαση Καθήκοντος και Παράβαση Καθήκοντος (αρ. 46 παρ.1 σε συνδυασμό με ΠΚ 259 και ΠΚ 259 αυτοτελώς),
  7. Εγκληματική Οργάνωση περίπτωση Συμμορίας Αρ. 187 παρ. 3 (παλαιό αρ. 187 παρ.5)

Στην ψηφοφορία πήραν μέρος μόνον οι βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής. Από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ απουσίασαν Φώφη Γεννηματά και Γιώργος Παπανδρέου λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό και ο Χάρης Καστανίδης που σοβαροί λόγοι τον κράτησαν μακριά από την διαδικασία.

Να σημειωθεί πως και οι τρεις έστειλαν επιστολή με την οποία ενημέρωσαν το προεδρείο της Βουλής πως αν συμμετείχαν στην ψηφοφορία θα ψήφισαν υπέρ της διεύρυνσης του κατηγορητηρίου.

 

Διαβάστε επίσης