Βράβευση ΟΠΑΠ από το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Ένα νέο μεγάλο ευεργέτη, την ΟΠΑΠ Α.Ε., τίμησε χθες η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αρεταίειο, για την προσφορά ενός πολυτομικού αξονικού τομογράφου και ενός συστήματος ακτινοθεραπείας τελευταίας τεχνολογίας. Πρόκειται για υπερσύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος παρέχει την δυνατότητα όχι μόνο για λεπτομερείς αξονικές τομογραφίες, αλλά και για αναίμακτες αγγειογραφίες, εικονικές ενδοσκοπήσεις καθώς και ακριβή σχεδιασμό της απαιτούμενης θεραπείας με διαμόρφωση της έντασης της δέσμης.

«Ο νέος μας ευεργέτης είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για χορηγία ενός αξονικού τομογράφου 16 τομών, καλύπτοντας έτσι όλες τις ανάγκες μας στον χώρο της διαγνωστικής και της επεμβατικής ακτινολογίας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του Εργαστηρίου Ακτινολογίας κ. Α. Γουλιάμος. Υπογραμμίζοντας ότι τα προηγούμενα συστήματα του νοσοκομείου είχαν φτάσει στα όρια τους και δεν διέθεταν υποστήριξη, ο κ. Γουλιάμος αναφέρθηκε στις δυνατότητες των μηχανημάτων, στην επιτυχή εξέταση των πρώτων 1.850 ασθενών και στους 350 σχεδιασμούς θεραπείας διαφόρων τύπων νεοπλασμάτων, που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μέσα στο χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών από την παράδοση των μηχανημάτων στο νοσοκομείο. Τις ευχαριστίες τους για την προσφορά της ΟΠΑΠ εξέφρασαν και οι κ. κ. Α. Δημόπουλος, Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής,  Ε. Πατσούρης, Αντιπρόεδρος Ιατρικής Σχολής και Πρόεδρος Εφορίας του νοσοκομείου,  Δ. Βώρος, καθηγητής Χειρουργικής και Γ. Κρεατσάς, καθηγητής Γυναικολογίας.

Στην τιμητική εκδήλωση, την ΟΠΑΠ Α.Ε. εκπροσώπησε το μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Χορηγιών κ. Ε. Χαλάτση. «Στρατηγικός στόχος της ΟΠΑΠ είναι η επιστροφή μερίσματος στην ελληνική κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Χαλάτση και πρόσθεσε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης δωρεάς έγινε «διότι στην επιμέρους στρατηγική της Εταιρίας συμπεριλαμβάνεται η Υγεία και η Παιδεία. Το νοσοκομείο Αρεταίειο  συνδυάζει αυτούς τους δύο άξονες, εκπαιδεύοντας άριστους νέους επιστήμονες αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους επιφάνειας, να έχουν αξιόλογη φροντίδα υγείας γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό, σε περίοδο οικονομικής κρίσης όπως η τωρινή».

Η ουσιαστική συνεισφορά μέσα από την κοινωνική προσφορά αποτελεί έναν από τους βασικούς τομείς δράσης της ΟΠΑΠ Α.Ε., η οποία αναπτύσσει συγκεκριμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης επικεντρώνοντας σε νευραλγικούς τομείς της κοινωνικής ζωής, όπως είναι ο Τομέας της Υγείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα