Βράζουν με τον Δέδε οι σύμβουλοι της ΕΠΟ

 

Πυρ και μανία είναι κάποιοι, από τους παροικούντες στο πάρκο Γουδή, με τον Αλέξη Δέδε, και δεν διστάζουν να εκφράζουν τη δυσφορία τους. Τον κατηγορούν ότι έχει ταυτιστεί απόλυτα με την UEFA και τη FIFA σε μια σειρά απαιτήσεων για αλλαγές στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Σύμφωνα με τη… δικογραφία, ο εκτελεστικός γραμματέας ασχολείται μόνο με την αύξηση της πίεσης για να υλοποιηθούν τα σχέδια των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών και αδιαφορεί για τη βούληση των Ελλήνων παραγόντων που θέλουν να μπει επιτέλους φρένο στη δράση του Πιέτρ Φούσεκ και της Επιτροπής Παρακολούθησης.

Ο Δέδες βέβαια ποτέ δεν έκρυψε τη σχέση του ούτε με τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στην UEFA, αλλά ούτε και τις διασυνδέσεις του στη FIFA. Πολλοί, άλλωστε, θεωρούν ότι διατηρεί και υπαλληλική σχέση με την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Στο πάρκο Γουδή αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο Φούσεκ πήρε τον ρόλο του υπερπαρατηρητή χάρη και στην πολυετή γνωριμία του με τον Δέδε. Θεώρησαν σε UEFA και FIFA πως πιο εύκολα μπορούν να συνεννοηθούν δύο γνώριμοι, για να μην πούμε «φίλοι», όπως υποστηρίζουν στα πέριξ, αλλά και στα ενδότερα, της ΕΠΟ.

Αρκετοί σύμβουλοι θεωρούν και το λένε ότι ο Δέδες θα έπρεπε να αλλάξει στάση. Πώς όφειλε να βγει μπροστά και να υπερασπιστεί το σημερινό status quo της ΕΠΟ, αντί να κρύβεται πίσω από τις κινήσεις και τις βουλές του Φούσεκ. Λένε, μάλιστα, ότι ο νυν εκτελεστικός γραμματέας μπορεί με την εμπειρία του, αλλά και τις διεθνείς γνωριμίες του, να αποτρέψει την προσπάθεια του Τσέχου υπερσυμβούλου να επιβάλει σημαντικές και πρωτόγνωρες αλλαγές στην ελληνική Ομοσπονδία. Ενέργειες που μπορούν να οδηγήσουν σε μία νέα τάξη πραγμάτων. Ανεπιθύμητη για τη συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων, οι οποίοι στελεχώνουν τη σημερινή διοίκηση.

Πολεμοφόδια στους επικριτές του Δέδε έδωσε η έμμεση άρνηση του τελευταίου να συνοδεύσει τον Φούσεκ σε μία πρόσφατη σύσκεψη στην έδρα της UEFA. Ο Τσέχος πήγε μόνος του, με συνέπεια να ληφθούν αποφάσεις που ώθησαν τον Ευάγγελο Γραμμένο και τους συνεργάτες του στα πρόθυρα του εγκεφαλικού, διότι μόνο αρεστές δεν ήταν από τα στελέχη της ΕΠΟ.

Επίσης, στο πάρκο Γουδή λένε ότι ο Δέδες αρκετές φορές έχει αρνηθεί να παραστεί στις συνεδριάσεις επιτροπών ή πως, ακόμα και όταν παρίσταται, συνήθως εμφανίζεται αδιάφορος. Για να το κάνουμε πενηνταράκια, οι σύμβουλοι της ΕΠΟ λένε ότι τους αφήνει ανυπεράσπιστους στα νύχια του Φούσεκ επειδή δεν γνωρίζουν τι ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις διεθνώς. Με συνέπεια να το εκμεταλλεύεται στον μέγιστο βαθμό ο Τσέχος υπερσύμβουλος.

Ακόμη και σε ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της ΕΠΟ, οι επικριτές του Δέδε υποστηρίζουν ότι φροντίζει να απέχει από τις διάφορες συζητήσεις για τις εντυπωσιακές αλλαγές στο μάνατζμεντ που έχει επιδιώξει να περάσει ο Φούσεκ. Κατηγορούν, δηλαδή, τον εκτελεστικό γραμματέα ότι επιτρέπει στον γνώριμό του να ασχολείται μέχρι και με τα εργασιακά ζητήματα και να ανοίγει τη συζήτηση έως και για την ισχύουσα συλλογική σύμβαση που αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα.

Όπως μπορεί να καταλάβει ο καθένας, η ατμόσφαιρα στην ΕΠΟ για τον Δέδε είναι πιο βαριά ακόμα και από εκείνη που προσπαθούσε να φτιάξει ο Ντίνος Ηλιόπουλος πριν στρίψει διά του αρραβώνος. Του λόγου το αληθές επιβεβαιώνεται και από την πληροφορία που θέλουν αρκετά μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής να πιέζουν τον Γραμμένο όχι απλά να μπλοκάρει τον Φούσεκ που αλωνίζει στο πάρκο Γουδή λες και αποτελεί η Ομοσπονδία την προσωπική επιχείρησή του, αλλά κυρίως να βάλει τον Δέδε στη θέση του. Ζητούν, δηλαδή, από τον πρόεδρο να καταστήσει σαφές ότι εργάζεται στην ΕΠΟ και δεν βρίσκεται εκεί ως απεσταλμένος των διεθνών οργανισμών. «Αλλιώς, αν δεν του αρέσουν η θέση του και τα καθήκοντά του, ας επιστρέψει στην UEFA και τη FIFA», λένε στον Γραμμένο όσοι θέλουν να ξεμπερδεύουν με τον Δέδε ή να τον προσαρμόσουν στις δικές τους απαιτήσεις και βουλές.

Διαβάστε επίσης