Χειροπέδες σε «εγκέφαλο» της μαφίας των Ρομά

Χειροπέδες στον 35χρονο αθίγγανο Δ.Σ. (γνωστός με το ψευδώνυμο «Σεφκής», αρχηγικό μέλους της σπείρας των Ρομά που λήστευε βίλες «επωνύμων» αλλά και διαμερίσματα απλών πολιτών, πέρασαν το απόγευμα της Τετάρτης αστυνομικοί των Α.Τ. και Τ.Α. Αμαρουσίου και της Ασφάλειας Β/Α Αττικής.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Πειραιά, με τον 35χρονο «Σεφκή» να διαφεύγει από τις 2 Νοεμβρίου του 2016, όταν είχε γίνει το μεγάλο κύμα συλλήψεων μελών της σπείρας, στην οποία ρόλο κλεπταποδόχου φέρεται να είχε ο Αλέξανδρος Αγγλούπας. Ο 35χρονος Δ.Σ. διαβιούσε προκλητικά, με σπίτι – παλάτι στην περιοχή της Ελευσίνας και κυκλοφορόντας με ένα πανάκριβο αυτοκίνητο μάρκας BMW.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι υπήρχαν έντονες διαρροές περί προστασίας του εν λόγω αρχηγικού μέλους της σπείρας από επίορκους αστυνομικούς, κάτι το οποίο θα φανεί κατά την προανακριτική διαδικασία. Σύμφωνα δε με πληροφορίες, υπάρχουν έξι ακόμη ασύλληπτα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος τραγουδιστών, ηθοποιών κ.ά., ενώ είχαν «χτυπήσει» ακόμη και το σπίτι του πρώην επιτελάρχη της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγου ε.α. Μανώλη Κατριαδάκη.

«… διέφυγαν της σύλληψης και αρχηγικά μέλη τα οποία είναι βέβαιο ότι θα είχαν συλληφθεί εντός των οικιών τους αν δεν υπήρχε σχετική πληροφόρηση», αναφέρονταν χαρακτηριστικά στο διαβιβαστικό της Ασφάλειας. Ο αστυνομικός υποδιευθυντής, πάντως, που φέρεται να έχει παίξει ρόλο πληροφοριοδότη των ηγετικών μελών της σπείρας των Ρομά, επικαλείται πως οι κατηγορούμενοι ήταν «καρφιά» του και οι κατηγορίες σε βάρος του είναι άδικες.

Διαβάστε επίσης