Ξεκίνησε η επιστράτευση εφέδρων ηλικίας 18-60 ετών στην Ουκρανία κατόπιν διαταγής Ζελένσκι

Το Ουκρανικό ΥΠΕΞ καλεί τους πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία

Η Ουκρανία άρχισε σήμερα να επιστρατεύει εφέδρους ηλικίας 18-60 ετών μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο μέγιστος χρόνος επιστράτευσής τους είναι ένα έτος.

Ο Ζελένσκι ανακοίνωσε χθες την επιστράτευση εφέδρων, όμως απέκλεισε μια γενική επιστράτευση μετά την ανακοίνωση της Ρωσίας ότι μετακινεί στρατεύματά της μέσα στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απευθυνόμενος προς τον ουκρανικό λαό, μετά τη διακομματική συνάντηση στο κοινοβούλιο, ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε επίσης ένα πρόγραμμα “οικονομικού πατριωτισμού” που περιλαμβάνει κίνητρα για την εγχώρια παραγωγή και μείωση του ΦΠΑ στη βενζίνη.

Φύγετε αμέσως από τη Ρωσία λέει το ΥΠΕΞ στους Ουκρανούς

Έκκληση στους Ουκρανούς πολίτες να αποχωρήσουν άμεσα από τη Ρωσία απηύθυνε το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών το πρωί της Τετάρτης.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας στην ανακοίνωσή του καλεί τους Ουκρανούς να μην επισκέπτονται την Ρωσία Όσοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη Ρωσία θα πρέπει να αποχωρήσουν άμεσα καταλήγει η ανακοίνωση του ουκρανικού ΥΠΕΞ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα