Υπ. Υγείας: Αυτό είναι το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας

1.018 κέντρα εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα - Δωρεάν σε όλους τους Έλληνες με εντολή Μητσοτάκη - Πώς θα χορηγηθεί το εμβόλιο

Το σχέδιο εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για όλη την Ελλάδα, μετά τις πρώτες δόσεις που θα λάβει η χώρας μας παρουσίασε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Η ενημέρωση πραγματοποιείται εκτός από τον υπουργό Υγείας και από την πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους.

«Μπαίνουμε στον χειμώνα, με καιρικές συνθήκες που δεν βοηθούν. Είναι συγκλονιστική η εικόνα που παρουσιάζει η Ευρώπη. Βρισκόμαστε σε καλύτερη τύχη και σημείο από τη συντριπτική πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χωρών. Ήθελα να παρακαλέσω να κάνουμε την προσπάθεια τους επόμενους μήνες. Κανείς δεν θέλει να δει τις εικόνες, που βλέπουν σε άλλες χώρες», τόνισε αρχικά ο κ. Κικίλιας.

«Δεν έχει μειωθεί η προσέλευση στα νοσοκομεία. Είναι ίδια η πίεση στα νοσοκομεία. Τα κρούσματα είναι ανησυχητικά. Να σεβαστούμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Πιέζεται το σύστημα στη Βόρεια Ελλάδα και γενικώς πλέον. Όλη η Ελλάδα είναι μία υγειονομική περιφέρεια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Θα ακολουθήσουν και άλλοι», πρόσθεσε.

1.018 σημεία εμβολιασμού σε όλη την Ελλάδα – Πως θα γίνεται ο εμβολιασμός

Στην συνέχεια, ο υπουργός Υγείας ξεκίνησε την ανάλυση του σχεδίου της κυβέρνησης για τον εμβολιασμό

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια οι πολίτες θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν (με sms, online και μέσω τηλεφωνικών κέντρων).

Τα εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα θα είναι 1018 και θα μπορούν να εμβολιαστούν 2.117.440 πολίτες τον μήνα.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας τόνισε με έμφαση ότι το εμβόλιο δεν αρκεί. Η μάσκα, οι αποστάσεις, η αποφυγή του συνωστισμού και ηπροφύλαξη των ευπαθών ομάδων θα εξακολουθήσουν να αποτελούν βασική παράμετρο στη μάχη κατά του νέου κορωνοϊού, έως ότου ικανό ποσοστό του πληθυσμού αποκτήσει ανοσία κατά της Covid-19.

Όπως είπε ο κ. Κικίλιας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε να εκπονηθεί άμεσα το σχέδιο εμβολιασμού και το εμβόλιο θα είναι δωρεάν για όλους τους πολίτες.

Τι είπε ο Κικίλιας για την τιμή του εμβολίου

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η προμήθεια θα γίνει κεντρικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει κάνει συμφωνίες με έξι εταιρίες.

Επίσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμβάλλει στην τιμή του εμβολίου και έτσι τα κράτη θα λάβουν τελικά τα εμβόλια σε χαμηλότερο τίμημα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ ΚΑΤΑΤΗΣ COVID-19

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα