Υπόθεση Novartis: Κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο Παναγιώτης Πικραμμένος

Διήρκησε τρεις ώρες

Στον Άρειο Πάγο και συγκεκριμένα στον αντεισαγγελέα Ευάγγελο Ζαχαρή, κατέθεσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος στο πλαίσιο των ερευνών που διενεργεί η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τους δικαστικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvartis.

Μετά την τρίωρη κατάθεση του κ. Πικραμμένου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση για το περιεχόμενο της.

Να θυμίσουμε ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση της Novartis, όταν η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή. Ωστόσο, η δικογραφία κατά το μέρος που τον αφορούσε τέθηκε στο αρχείο με τη σφραγίδα της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε καν ένδειξη περί τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Ο κ. Πικραμμένος από το βήμα της Βουλής, πολύ πριν ξεκινήσει εισαγγελική έρευνα για τους χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Νοvaris, είχε κάνει λόγο για «μυθιστορηματικές κατηγορίες».

Συγκεκριμένα είχε πει: «Από τη μελέτη της υποθέσεως και τη στοιχειώδη γνώση των αρχών του νομικού μας πολιτισμού είναι πρόδηλο ότι οι μυθιστορηματικές κατηγορίες που μου αποδίδονται δεν συνιστούν βάσιμες ενδείξεις, αλλά ούτε και επαρκή στοιχεία για να αμφισβητείται η ηθική ακεραιότητα και να σπιλώνεται βάναυσα η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που προσέφερε πάνω από 40 χρόνια στη Δικαιοσύνη».

Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου Ευ. Ζαχαρής και Λάμπρος Σοφουλάκης θα μελετήσουν το αποδεικτικό υλικό που έχουν συγκεντρώσει μέχρι σήμερα, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες ενέργειές τους στο πλαίσιο της ερευνάς τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα