«Άμεσες διαδικασίες για εκλογή Προέδρου»

Τάραξε τα νερά η Ντόρα Μπακογιάννη, με την πρόταση-βόμβα που έκανε το πρωί της Πέμπτης. Η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα fm αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας και ζήτησε οι όποιες διαδικασίες να ξεκινήσουν τώρα και να μην κλείσει η Βουλή μέσα στα Χριστούγεννα.  Παράλληλα, άφησε (εκ νέου) αιχμές εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και κάλεσε ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον πρωθυπουργό.

«Κάθε μέρα που περνάει με την εικόνα της αστάθειας και της αβεβαιότητας είναι εις βάρος της ελληνικής οικονομίας”, δήλωσε αρχικά η κα Μπακογιάννη μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM.

Η πρώην υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Οι ξένοι βλέπουν Ελλάδα. Δεν βλέπουν τον Α, τον Β τον Γ, όπως εμείς τους βλέπουμε και λέμε οι ξένοι. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Έχουμε κρίση βαθιά πολιτική. Όχι οικονομική. Οφείλουμε να κερδίσουμε τον σεβασμό των πολιτών με υπευθυνότητα και αλήθεια και από εκεί και πέρα ο λαός είναι ο κριτής όλων μας».

«Είμαστε στο “και πέντε”»

Η κα Μπακογιάννη είπε επίσης ότι «Δεν είμαστε στο “πάρα πέντε”, είμαστε στο “και πέντε”. Οι κορώνες λαϊκισμού έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου στους δανειστές μας”, και κατέληξε: «Σήμερα η επιλογή είναι μία – εθνική συνεννόηση στα βασικά. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό αυτή η εικόνα».

Σχολιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η κα Μπακογιάννη, έτσι όπως παρουσιάστηκαν και από τις επαφές Μηλιού και Σταθάκη στο Λονδίνο, είπε: «Για να μπορέσει να κρατικοποιήσει αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει να βάλει άλλους τρεις ΕΝΦΙΑ».

Χαρακτήρισε μάλιστα ψυχρολουσία και για τον ΣΥΡΙΖΑ όσα έγιναν στην ενημέρωση των αγορών στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα