Δεν βρίσκουν… αγοραστές οι Καταλανοί!

Η Μπαρτσελόνα επιχείρησε μεγάλο άνοιγμα στο μεταγραφικό παζάρι του φετινού καλοκαιριού, πραγματοποιώντας πανάκριβες μεταγραφές, με αποκορύφωμα εκείνη του Λουίς Σουάρες από τη Λίβερπουλ, η οποία έφτασε στα 95 εκατομμύρια!

Η διοίκηση των «μπλαουγκράνα» είχε καταστρώσει τα πλάνα της σύμφωνα με ορισμένα δεδομένα. Το ένα ήταν η μείωση του μισθολογικού μπάτζετ. Η αποχώρηση αρκετών βασικών ποδοσφαιριστών και ο μικρότερος αριθμός παικτών, θα ρύθμιζε σε ικανό ποσοστό το πρώτο αυτό ζήτημα. Ωστόσο οι εξελίξεις δεν… δικαίωσαν το σχεδιασμό. Η απόφαση του Τσάβι Ερνάντεθ να παραμείνει στο ρόστερ της καταλανικής ομάδας, όσο παράξενο και αν φαντάζει σε ορισμένους, εκτροχίασε το πλάνο, καθώς η Μπαρτσελόνα θα εξακολουθήσει να συντηρεί ένα πανάκριβο συμβόλαιο.

Παράλληλα, η αδυναμία της «Μπάρτσα» να βρει αγοραστές για τους Σονγκ, Αφελάι και Ντάνι Άλβες, έχει προκαλέσει δύο ακόμη προβλήματα, τόσο σε επίπεδο εισροής κεφαλαίων στο ταμείο, όσο και σε επίπεδο ρόστερ, καθώς αυτή τη στιγμή ο Λουίς Ενρίκε έχει στη διάθεσή του περισσότερους παίκτες, από εκείνους που έχει υπολογίσει στα πλάνα του. Η Μπαρτσελόνα έχει παραχωρήσει, μέχρι στιγμής, τους Αλέξις Σάντσες, Τσεσκ Φάμπρεγκας, Τέλλο, Ντος Σάντος και Μπόγιαν Κρκιτς, βάζοντας στο ταμείο της κάτι παραπάνω από 80 εκατομμύρια συνολικά. Λιγότερα δηλαδή, απ’ όσα ξόδεψε για την απόκτηση του Λουίς Σουάρες.

Η αποχώρηση των Βαλντές, Πουγιόλ, Πίντο, Όιερ και Κουένκα μείωσε το μισθολογικό μπάτζετ. Ωστόσο, τα συμβόλαια των Ντάνι Άλβες, Αφελάι και Σονγκ, για τους οποίους δεν έχουν εμφανιστεί προτάσεις, επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και καθιστούν απαγορευτική οποιαδήποτε περαιτέρω κίνηση για την ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα