Οι εισαγγελείς τον κυνηγούν, οι δημότες τον θέλουν!

Μέσα από εντελώς διαφορετικό πρίσμα «βλέπει» ο εισαγγελέας Παναγιώτης Πούλιος τον δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο, απ’ ό,τι οι δημότες της θεσσαλικής πόλης. Ο μεν πρώτος, με πρότασή του στο Συμβούλιο Εφετών, θέλει να οδηγήσει τον Αχιλλέα Μπέο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων με σωρεία κατηγοριών κακουργηματικού χαρακτήρα, οι δε πολίτες αναγνωρίζουν το έργο του και τάσσονται στο πλευρό του, ως τον πιο πετυχημένο δήμαρχο των τελευταίων χρόνων στην πόλη τους.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO, η οποία διενεργήθηκε το διάστημα από 1 έως και 5 Απριλίου 2015, το έργο του Αχιλλέα Μπέου αναγνωρίζεται από τον γενικότερο πληθυσμό, ο οποίος στηρίζει και επικροτεί τη δράση του σε πολύ υψηλά ποσοστά. Στον αντίποδα, ο εισαγγελέας Πούλιος τον διώκει για την υπόθεση των στημένων του 2011, παρ’ ότι ο Αχιλλέας Μπέος δεν ενεργοποιείται πλέον στον χώρο του ποδοσφαίρου. Ο δήμαρχος Βόλου, με δήλωσή του στα ΜΜΕ, αναφέρθηκε σε προσωπική εμπάθεια του Παναγιώτη Πούλιου στο πρόσωπό του και αποκάλυψε πως έχει αιτηθεί την εξαίρεση του συγκεκριμένου εισαγγελέα από τις υποθέσεις του, για τον λόγο που προαναφέραμε.

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο δημότες Βόλου δηλώνουν ότι βιώνουν μία καλύτερη καθημερινότητα με τον Αχιλλέα Μπέο στον δημαρχιακό θώκο. Η έρευνα της ALCO ανάδειξε ορισμένα στοιχεία εξαιρετικού ενδιαφέροντος και σημασίας. Στο ερώτημα για τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών από τον δήμαρχο, Αχιλλέα Μπέο, το ποσοστό θετικής ανταπόκρισης κυμάνθηκε στο 52%, με το 20% να δηλώνει πολύ ικανοποιημένο και το 32% αρκετά καλά. Το υπόλοιπο 48% ήταν: κατά 25% λίγο ικανοποιημένο, άρα ζητάει περισσότερα, και το 22% καθόλου ευχαριστημένο, ενώ το 1% δεν θέλησε να απαντήσει.

Ο Αχιλλέας Μπέος δείχνει να κερδίζει υποστηρικτές από τους εκλογικούς του αντιπάλους, καθώς ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων των τελευταίων κρίνουν θετικά το έργο του, ενώ οι δικοί του ψηφοφόροι είναι σε συντριπτικό ποσοστό ικανοποιημένοι.

Όσον αφορά στη δράση του δήμου, κρίνεται θετική σε ποσοστό 85%, το οποίο καταμερίζεται με το 48% να θεωρούν ότι έχει βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση και το 37% να δηλώνουν πως έχει διατηρηθεί ίδια. Μόλις το 13% πιστεύει ότι χειροτέρευσε, ενώ το 2% δεν άρθρωσε άποψη.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η ικανοποίηση των δημοτών ανά τομέα. Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο καθαριότητας, εξυπηρέτησης των δημοτών, δράσεις αθλητισμού, προβολή της πόλης, διαχείριση των οικονομικών και στήριξη των ασθενέστερων ομάδων, το έργο του Αχιλλέα Μπέου κρίθηκε θετικό από τον κόσμο.

Όσον αφορά την εικόνα του ως δήμαρχος, χαρακτηρίζεται έντιμος, δουλευταράς, ειλικρινής και ευθύς, αποτελεσματικός και βρίσκεται κοντά στους πολίτες.

Στο θέμα της διαχείρισης των υδάτων ύδρευσης και άρδευσης, ο Αχιλλέας Μπέος έχει 75% τη στήριξη του κόσμου, ενώ στις εκτιμήσεις για πιθανή επανεκλογή του, συγκεντρώνει το 55%.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα