Οι νικητές και οι χαμένοι!

Τα Βρετανικά βραβεία Όσκαρ όπως πολλοί αποκαλούν τα Βρετανικά βραβεία κινηματογράφου, τα βραβεία BAFTA απονεμήθηκαν χθες το βράδυ σε μία λαμπερή βραδιά παρουσία του πρίγκιπα William.

Εκατοντάδες σταρ του Χόλιγουντ έδωσαν το παρών στο κόκκινο χαλί, μετατρέποντας τη βραδιά σε μία πραγματικά υπέροχη βραδιά, γεμάτη λάμψη και χλιδή. Ανάμεσά τους ο Brad Pitt και η Angelina Jolie οι οποίοι είχαν επιλέξει να εμφανιστούν στο κόκκινο χαλί φορώντας και οι δύο σμόκιν. Μία από τις πιο ξεχωριστές παρουσίες ήταν επίσης η Lupita Nyong’o, η οποία διεκδικεί όσκαρ για την ερμηνεία της στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» η οποία εμφανίστηκε με μία υπέροχη τουαλέτα. Η βραδιά φιλοξενήθηκε στο London’s Royal Opera House και σε ό,τι αφορά το διαγωνιστικό τμήμα των βραβείων, υπήρξαν αρκετές εκπλήξεις.

Πάντως, βραβείο καλύτερης ταινίας πήρε το «12 χρόνια σκλάβος» όπως και βραβείο Α’ αντρικού ρόλου ενώ το βραβείο Α’ Γυναικείου απονεμήθηκε στην Cate Blanchett για την ερμηνεία της στην ταινία Blue Jasmine.

Το βραβείο Β’ γυναικείου ρόλου απονεμήθηκε στην Jennifer Lawrence, για το American Hustle ενώ το βραβείο σκηνοθεσίας κατέκτησε ο Alfonso Cuarón για το Gravity. Δείτε παρακάτω την λίστα με τους νικητές αλλά και φωτογραφίες από τη μεγάλη βραδιά!

Καλύτερης Ταινίας: 12 Χρόνια Σκλάβος

Καλύτερης Βρετανικής Ταινίας: Gravity

Σκηνοθεσίας:Αλφόνσο Κουαρόν (Gravity)

Α’ Ανδρικού Ρόλου: Τσιουέτελ Ετζίοφορ (12 Χρόνια Σκλάβος)

Α’ Γυναικείου Ρόλου: Κέιτ Μπλάνσετ (Blue Jasmine)

Β’ Ανδρικός Ρόλος: Μπάρχαντ Αμπντί (Captain Phillips)

Β’ Γυναικείος Ρόλος: Τζένιφερ Λόρενς (Οδηγός Διαπλοκής)

Καλύτερου Ντοκιμαντέρ: The Act of Killing

Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων: Frozen

Πρωτότυπου Σεναρίου: Ερικ Γουόρεν Σίνγκερ, Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (Οδηγός Διαπλοκής)

Προσαρμοσμένου Σεναρίου: Στιβ Κούγκαν Μ Τζεφ Πόουπ (Philomena)

Καλύτερη Μη Αγγλόφωνη Ταινία: The Great Beauty

Μουσικής Επένδυσης: Gravity

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα