Χωρίς ασφάλιση υγείας χιλιάδες δικηγόροι λόγω οφειλών στα ταμεία

Στο έλεος της κρίσης βρίσκονται και οι δικηγόροι καθώς 8. 672 εξ αυτών οφείλουν στο ταμείο Υγείας. Αντίστοιχος αριθμός (8.582) δικηγόρων της Αθήνας οφείλουν εισφορές στο ΕΤΑΑ Νομικών, ενώ πανελληνίως ο αριθμός φτάνει τους 17.380 επί συνόλου 43.580 δικηγόρων.

Το ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης των δικηγόρων, αλλά και η πλήρωση των κενών θέσεων στο πολυϊατρείο αποτέλεσαν βασικά θέματα συζήτησης κατά την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, Βασίλης Αλεξανδρής, με τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησε από τον υπουργό Υγείας να υπάρξει λύση σχετικά με το πρόβλημα 8.672 δικηγόρων που δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη υγείας γιατί είναι οφειλέτες στο ταμείο υγείας. Σημειώνεται ότι το σύνολο των ενεργών δικηγόρων είναι 22.172.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο υπουργός υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει το θέμα για να δοθεί λύση με την κάλυψή τους, ενώ παράλληλα διαβεβαιώσει ότι θα δοθεί λύση και για το πολυϊατρείο των δικηγόρων με την κάλυψη των υπαρχουσών αναγκών σε ιατρικές ειδικότητες (παθολόγων – μικροβιολόγων, κλπ). Σύμφωνα με πληροφορίες πρόβλημα οφειλετών υπάρχει και στο ΕΤΑΑ νομικών, καθώς στην Αθήνα οι οφειλέτες εισφορών ανέρχονται σε 8.582, ενώ σε όλη την Ελλάδα επί 43.580 δικηγόρων οι οφειλέτες του ΕΤΑΑ Νομικών ανέρχονται σε 17.380.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα