«Έχω σπουδάσει και υπάρξει ηθοποιός σε αρκετές παραγωγές»

Η Φωτεινή Δάρρα προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, για τα επαγγελματικά της πλάνα. 

 

 

«Δεν ετοιμάζω, ετοιμάζουμε κάτι για τον χειμώνα. Είναι μια παράσταση που αφορά στη ζωή της Τζένης Βάνου και θ’ ανέβει σε κεντρικό αθηναϊκό θέατρο μια ιδέα που είχαμε ταυτόχρονα με τον Φωκά Ευαγγελινό. Καθώς συζητούσαμε, σκεφτήκαμε και οι δύο ως θέμα για θεατρικό μιούζικαλ το ίδιο πρόσωπο, θεωρώ ότι δεν είναι τυχαίο και νομίζω ότι έτσι γεννιούνται οι καλές συνεργασίες. Μιλάμε για τη ζωή μιας ιδιαίτερης καλλιτεχνικής προσωπικότητας, και μιας τεράστιας φωνής, που μας σημάδεψε και θα σημαδέψει και τις επόμενες γενιές. Η ζωή της έχει φοβερό ενδιαφέρον, ήταν δραματικά ταυτόσημη με το απόλυτο πάθος της. Νομίζω ότι της αξίζει να γίνει κάτι σε υψηλό επίπεδο».
-Για σένα είναι και μια επιστροφή στις ρίζες σου, γιατί το ευρύ κοινό σε γνωρίζει ως τραγουδίστρια, αλλά εγώ σε πρωτοσυνάντησα ως ηθοποιό σε μιούζικαλ.
«Βέβαιη είναι. Έχω σπουδάσει και υπάρξει ηθοποιός σε αρκετές παραγωγές, και χαίρομαι που θα βρεθώ ξανά στη σκηνή και μ’ αυτή μου την ιδιότητα. Το θέλω πολύ, γιατί είναι ο συνδυασμός των δυο τεχνών που αγαπώ και έχω μελετήσει.
-Πώς θα προσεγγίσεις ένα πρόσωπο σαν της Τζένης Βάνου;
«Είναι μεγάλη πρόκληση να υποδυθώ ένα πρόσωπο που θαυμάζω και νομίζω ότι θαυμάζει ο περισσότερος κόσμος. Ο τραγουδιστής έχει κάπως διαφορετική λειτουργία από τον ηθοποιό. Ο ηθοποιός παίζει ρόλους και μέσα απ’ αυτή τη συνθήκη του επιβάλλεται να μεταμορφωθεί πλήρως σε αυτό που υποδύεται. Ο τραγουδιστής, ό,τι κι αν ερμηνεύει, προβάλλει πάντα την ίδια πλήρη καλλιτεχνική προσωπικότητα, τη δική του. Η ερμηνεία αλλάζει, αλλά το προσωπικό ύφος παραμένει. Στο θέατρο μπορείς μεν —και είναι καλό- να διατηρείς το ερμηνευτικό ύφος σου διατρέχοντας τους ρόλους, ενταγμένο, όμως, κάθε φορά στο ρόλο που καλείσαι να ερμηνεύσεις. Και οι δυο δρόμοι, παράλληλοι αλλά όχι ταυτόσημοι, είναι πρόκληση για μένα. Θα μεταμορφωθώ πάντως, ναι, αυτή είναι η επιδίωξη μου.»

Πηγή: Hello

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα