Αποσύρει ξένα απορρυπαντικά από τις αγορές της η Ρωσία

Συνεχίζει τα “αντίποινα” η Ρωσία, αφού ζητά την απόσυρση κάποιων ξένων απορρυπαντικών για την ασφάλεια των καταναλωτών, από τους Ρώσους εμπόρους λιανικής.

Όπως τόνισε, προϊόντα των Henkel, Procter & Gamble, Colgate-Palmolive και Clorox έπρεπε να αφαιρεθούν από την αγορά, καθώς δεν ανταποκρίνονται στα κριτήρια τοξικολογικής ασφάλειας της χώρας.

Κατά το περασμένο έτος, η Ρωσία απαγόρευσε πολλές εισαγωγές τροφίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ως αντίποινα στις κυρώσεις για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση. Η λίστα των χωρών που αποκλείονται φέτος μεγαλώνει, με τη ρωσική αρχή να έχει απαγορεύσει και τις ολλανδικές εισαγωγές λουλουδιών, με την αιτιολογία κινδύνων που σχετίζονται με την υγεία.

Όπως επισημαίνει το Reuters, το μέγεθος της απόσυρσης των ξένων απορρυπαντικών δεν είναι σαφές, αφού τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι θα επηρεάσει μόνο μερικά προϊόντα και όχι ολόκληρες σειρές. Η ρωσική αρχή Rospotrebnadzor σημείωσε ότι διεξάγει περαιτέρω ελέγχους σε ό,τι αφορά τα χημικά που χρησιμοποιούνται στα νοικοκυριά και τα καθαριστικά προϊόντα και άλλων εταιριών.

Πάντως, η Henkel απάντησε ότι δεν έχει λάβει καμία ειδοποίηση από τη Rospotrebnadzor και πως όλα τα προϊόντα της είχαν περάσει τους τοξικολογικούς ελέγχους στη Ρωσία, παίρνοντας την κρατική πιστοποίηση ασφάλειας. «Προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει και να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα