Δεν έχει πια νόημα η… κατοχή της μπάλας

Διάφορα στατιστικά ευρήματα από το Euro της Γαλλίας έβγαλε στη δημοσιότητα η «L’equipe» και αυτό που χρήζει μεγαλύτερης ανάλυσης είναι η κατοχή της μπάλας.

Οι δύο ομάδες με τη μεγαλύτερη κατοχή αποκλείστηκαν άδοξα, η μεν μία γιατί βρήκε αντίπαλο που ήξερε να την αναχαιτίσει ή δε άλλη επειδή δεν ήξερα τι να… κάνει την μπάλα.

Πρώτη σε κατοχή μπάλας αναδείχθηκε η Ισπανία (65,07%). Με εξαίρεση το καλό της παιχνίδι με την Τουρκία, δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τη σχεδόν καθολική κατοχή της μπάλας (διότι όταν αυτή ξεπερνά το 65% σημαίνει ότι ο αντίπαλος περιορίζεται σε ελάχιστες πάσες πριν τη χάσει, σε κάποια στημένα ή σε κυκλοφορία της μπάλας στην άμυνά της). Η Ισπανία, όμως, βραχυκύκλωσε κόντρα στην Ιταλία και έχασε. Δεύτερη σε κατοχή αναδείχθηκε η Εθνική Αγγλίας (62,195), ωστόσο κόντρα στην Ισλανδία… ξεφτιλίστηκε! Τη λιγότερη κατοχή την είχαν οι Ισλανδοί (31,87%) που τα πήγαν μια χαρά. Άρα, κατοχή της μπάλας δίχως να ξέρεις τι να την κάνεις, δεν έχει νόημα.

Σε άλλα στατιστικά, το 0/26 τελικές προσπάθειες του Τόμας Μίλερ προκαλεί εντύπωση, το ότι ο Τόνι Κρόος είχε 593 πετυχημένες πάσες και ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε 45 τελικές προσπάθειες μονάχος του, περισσότερες από ότι είχαν οι Βόρεια Ιρλανδία, η Σουηδία, η Τσεχία, η Τουρκία, η Αλβανία, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Ιρλανδία, η Ουκρανία, η Ρουμανία, η Αυστρία και η Ισλανδία! Το καλύτερο ποσοστό σε σκοράρισμα ανήκει φυσικά στον Αντουάν Γκριζμάν με έξι γκολ σε 28 προσπάθειες!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα