«Διαλύετε το ΣΔΟΕ και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς»

Επίκαιρη επερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τα προβλήματα που όπως λένε παρουσιάζονται στη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης, αλλά και την αναποτελεσματικότητα όπως ισχυρίζονται των φορολογικών ελέγχων, κατέθεσαν 44 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Η παραπάνω επερώτηση ήταν και η αφορμή για τον υπεύθυνο του Τομέα Φορολογικής Πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Απόστολο Βεσυρόπουλο, να κατηγορήσει ευθέως την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. ότι διέλυσε το ΣΔΟΕ «με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν έλεγχοι σε 36.000 ανέλεγκτες υποθέσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται 2.500 υποθέσεις που συνδέονται με εισαγγελικές παραγγελίες και οι οποίες παραγράφονται στο τέλος του χρόνου».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σύμφωνα με ομολογία του Υπουργού Αναπληρωτή Οικονομικών, έκανε τους λιγότερους ελέγχους το 2015 στη λίστα Lagarde» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βεσυρόπουλος και συνέχισε λέγοντας:

«Το 2013 ξεκίνησε ο έλεγχος σε 258 υποθέσεις, το 2014 σε 143 υποθέσεις και το 2015 με στοιχεία έως τις αρχές Νοεμβρίου ξεκίνησε ο έλεγχος σε 80 μόνο υποθέσεις. Ακόμα και τα ποσά που βεβαιώθηκαν το 2015, για τα οποία επαίρεται η κυβέρνηση, αποτελούν, στο σύνολο τους, προϊόν των ελέγχων και της δουλειάς που έγινε τα δύο προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ. η κυβέρνηση ευθύνεται που το Δημόσιο έχει απώλειες εσόδων από το λαθρεμπόριο καυσίμων της τάξης των 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, ενώ διαβλέπει κυβερνητική ολιγωρία και στο ζήτημα της καταπολέμησης της λαθρεμπορίας καπνικών προϊόντων, με αποτέλεσμα –όπως λέει– η απώλεια εσόδων του Δημοσίου από το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων να υπερβαίνει το 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διαλύει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς αντί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των φορολογικών ελέγχων και να επιφέρει καίρια χτυπήματα στη φοροδιαφυγή» καταλήγει στη δήλωσή του ο «γαλάζιος» βουλευτής και τομεάρχης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα