Η επιτροπή Αλιβιζάτου αποφασίζει σήμερα για τηλεμαχίες, κόστος ψήφου και που θα στηθούν οι κάλπες

Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον ο προεκλογικός αγώνας για την εκλογή του προέδρου του νέου φορέα της κεντροαριστεράς. Ο κ. Αλιβιζάτος έχει καλέσει σήμερα το απόγευμα τους εκπροσώπους των υποψηφίων, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις σε μία σειρά ανοιχτών θεμάτων.
Το κυριότερο είναι οι δημόσιες συζητήσεις των υποψήφιων αρχηγών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το πιθανότερο είναι η πρώτη συζήτηση να γίνει στη συμπρωτεύουσα στις 30 Οκτωβρίου και να ακολουθήσει η εκδήλωση στην πρωτεύουσα στις 6 Νοεμβρίου.
Σε ότι αφορά στο κόστος της ψήφου υπάρχουν δεύτερες σκέψεις επί της αρχικής πρότασης για συμμετοχή ύψους 4 ευρώ (με έκπτωση 50% για φοιτητές, άνεργους, συνταξιούχους κοκ). Το πιθανότερο είναι η… γενική είσοδος να οριστεί στα 3 ευρώ.
Τα εκλογικά τμήματα θα είναι ανοιχτά από την ανατολή έως τη δύση του ήλιου, ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη και για παράταση της διαδικασίας, αν αυτό απαιτηθεί από τη συμμετοχή του κόσμου.
Σήμερα ο κ. Αλιβιζάτος θα παρουσιάσει και τα έντυπα που θα συμπληρώνουν οι εκλογείς, στην περίπτωση που θέλουν να γίνουν μέλη του νέου φορέα. Στη συνεδρίαση θα γίνει ενημέρωση και για την πορεία της τεχνικής προετοιμασίας (Wind/OTS) και θα ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις για τον εξοπλισμό (κάλπες, γραφεία κοκ).

Διαφωνίες

Την ίδια ώρα, όμως, στη Χαριλάου Τρικούπη εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη στάση εκπροσώπων υποψηφίων αρχηγών στην επιτροπή για τις κάλπες. Συγκεκριμένα, μιλούν για προσπάθεια περιορισμού του αριθμού των καλπών, γεγονός που θα δυσχεράνει τη συμμετοχή των πολτιτών.
Κάνουν λόγο για προσπάθεια των εκπροσώπων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Καμίνη να στηθούν κάλπες μόνο σε καλλικρατικούς δήμους, ενώ το ΠΑΣΟΚ ζητά να στηθεί κάλπη σε κάθε καποδιστριακό. Οι πρώτοι είναι κάτω από 500 και οι δεύτεροι περισσότεροι από 1000.
Και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, όπως και στο ζήτημα του μητρώου φίλων. Το ΠΑΣΟΚ δε διαφωνεί πλέον στην καταστροφή του, αλλά ζητά να δοθεί νωρίτερα στα κόμματα, ώστε να διασφαλιστεί και η απαραίτητη διαφάνεια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα