Η Κέρκυρα… σκόρπισε 6-1 τη Σπάρτη στο Κύπελλο

Εντυπωσιακή ήταν η Κέρκυρα κόντρα στη Σπάρτη σε αγώνα της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος και επικράτησε άνετα με 6-1, πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στο θεσμό.

Αντίθετα, οι Λάκωνες έδειξαν ανέτοιμοι λίγες μόνο μέρες πριν από την έναρξη της Football League και γνώρισαν δίκαια μία πολύ βαριά ήττα.

Οι «Φαίακες» πήραν προβάδισμα στο 9′ όταν ο Σοϊλέδης έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Βάργκας έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0 έγινε στο 28′ όταν μετά από κόρνερ του Κ. Ντιογκό από τα αριστερά, ο Γρομητσάρης πήρε την κεφαλιά η μπάλα βρήκε στον Ζουλιώτη και κατέληξε στα δίχτυα.

Το 3-0 σημείωσε στο 34′ με κοντινή προβολή ο Κόντος. Ο μεσοεπιθετικός της Κέρκυρας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα ο Μακρυωνίτης έδιωξε προσωρινά την κεφαλιά άσου των γηπεδούχων.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Σπάρτη μείωσε με τον Μπέλη, που βρήκε δίχτυα με το αριστερό από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, πετυχαίνοντας το 3-1.

Οι «κυανέρυθροι», όμως, πέτυχαν και τέταρτο γκολ όταν στο 41′ ο Μπάουμαν έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Γεωργίου με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν στους ίδιους ρυθμούς και στο δεύτερο μέρος και στο 67′ ο Μπάουμαν, ύστερα από μπαλιά του Αναστασίου από αριστερά, ανέβασε με δυνατό σουτ το δείκτη του σκορ σε 5-1.

Το τελικό 6-1 διαμόρφωσε στο 90′ ο Μελικιώτης, μετά από ενέργεια και ασίστ του Μπάουμαν, που αναδείχθηκε κορυφαίος της αναμέτρησης.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλ. Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Βενέτης (46′ Μπαλάφας), Κρητικός, Σοϊλέδης, Κόντος (67′ Μεληκιώτης), Αναστασίου, Ντιογκό, Γεωργίου, Μπάουμαν, Γρομητσάρης, Βάργκας.

ΣΠΑΡΤΗ (Παν. Τζαναβάρας): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης, Παναγιώτου, Οικονομόπουλος, Ράντι (68′ Νιάρος), Κατσίκης, Μάγκας, Φουρτάδο, Μπέλλης, Σάββα, Γουόρντεν (46′ Μπαρέττας).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα