Η Τουρκία μπλοκάρει ξανά την γεώτρηση στη Κύπρο

Καινούρια «γυμνάσια» κάνει η Τουρκία καθώς σήμερα προχώρησε σε έκδοση νέας Navtex στην περιοχή που καλύπτει το οικόπεδο 3 στην Κυπριακή ΑΟΖ. Από την άλλη, ο πρόεδρος Αναστασιάδης, συγκάλεσε Συμβούλιο Αρχηγών αντί των χωριστών συναντήσεων που είχαν ανακοινωθεί.

Σύμφωνα με το Sigma, το θέμα της νέας Navtex, θα διαρκέσει μέχρι της 10 Μαρτίου ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με σκοπό να συζητηθούν τα επόμενα βήματα.

Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη Υπουργών και Υπηρεσιακών παραγόντων υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας απόψε στις 19:30 στο Προεδρικό για το συγκεκριμένο θέμα ενώ το συμβούλιο των αρχηγών θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 09:30, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ωστόσο, λόγω της ανανέωσης της Navtex της Τουρκίας στο τεμάχιο 3 της Κυπριακής ΑΟΖ, ματαιώνεται η προγραμματισμένη γεώτρηση της εταιρείας ΕΝΙ στο στόχο «Σουπιά».

Και αυτό γιατί το πλοίο γεωτρύπανο Saipem 12000, που βρίσκεται καθηλωμένο για 12 ημέρες στην περιοχή, στις 8 Μαρτίου έχει προγραμματισμένη γεώτρηση στο Μαρόκο και θα πρέπει να αποχωρήσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα