Κριτική στο πολυνομοσχέδιο μέσω Στρασβούργου από το ΚΚΕ

Σκληρή κριτική για την «αντεργατική» νομοθεσία που πέρασε η κυβέρνηση στο πολυνομοσχέδιο, προειδοποιώντας ότι με την τέταρτη αξιολόγηση έρχονται νέα μέτρα, άσκησε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο.

«”Δίκαιη ανάπτυξη” στον καπιταλισμό σημαίνει: Περισσότερος πλούτος σε λιγότερους, περισσότερη φτώχεια σε περισσότερους» είπε ο κ. Ζαριανόπουλος, σημειώνοντας ότι «τα συγχαρητήρια ΕΕ, ΔΝΤ, ΗΠΑ και της εργοδοσίας στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τη βρώμικη δουλειά της, υποχρεώνουν τα άλλα αστικά κόμματα να συναγωνίζονται ποιος τα καταφέρνει καλύτερα σ’ αυτήν».

Για την τέταρτη αξιολόγηση προέβλεψε «νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου και αναδιανομή φτώχειας, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τραπεζών και Δημοσίου, ακόμη και για 500 ευρώ, καμιά προστασία της λαϊκής κατοικίας και ποινικοποίηση των αντιδράσεων». Αναφερόμενος στα ήδη νομοθετημένα, έκανε λόγο για «νέα σφαγή συντάξεων και μισθών, εποπτεία δίχως τέλος», ενώ επικαλούμενος το EUROWORKING GROUP, τόνισε ότι ενδεχόμενη συμφωνία για το χρέος θα συνοδεύεται από νέα μέτρα.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, στόχος «είναι η τρομοκράτηση των εργαζόμενων και η νομοθέτηση της ουσιαστικής κατάργησης του απεργιακού δικαιώματος», τα οποία αποκάλεσε «προαπαιτούμενα των προαπαιτούμενων» και «κορωνίδα των μνημονίων».

Τέλος, κάλεσε σε «εργατικούς αγώνες και κοινωνικές συμμαχίες που θα στείλουν τους νόμους και τους εμπνευστές τους στα αζήτητα της ιστορίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα